•  

Controle 3VO

De verkeersveiligheidsorganisatie 3VO voert op dit moment een campagne die zich richt op de bezoekers van sportkantines die zich na het gebruik van alcohol in het verkeer begeven.

Het is alom bekend dat er na sportwedstrijden nog wel eens een alcoholisch drankje genuttigd wordt. Niet dat de initiatiefnemers daar bezwaar tegen hebben; het gaat hen om het onverantwoorde gedrag van verkeersdeelnemers, die met een glaasje op achter het stuur kruipen.

De politie heeft in genoemde campagne haar medewerking toegezegd en als onderdeel van de intensieve controles die op stapel staan, kunt u er dus alvast rekening mee houden binnenkort, na een bezoek aan onze kantine, een verzoek tot een blaastest te krijgen voor het meten van het alcoholpromillage.

Wij gaan ervan uit dat kantinebezoekers zoveel verantwoordelijkheidsgevoel hebben dat ze zich na het nuttigen van alcoholische versnaperingen niet met de auto in het verkeer begeven met het risico zowel zichzelf als anderen levenslang ongelukkig te maken.

Wij meenden dat het onze morele plicht was u te wijzen op de door 3VO ingezette campagne.

Zondag a.s. gaan we weer lekker voetballen en daarna een drankje pakken in de kantine. Hoe gezelliger dat het er is hoe beter. Maar we bedenken ons dan wel dat na de nodige pilsjes de fiets, de benenwagen of de taxi een prima alternatief is voor de eigen auto.

Terug naar het overzicht