•  

Aandacht voor de (club)scheidsrechter

Elke zondagmorgen is binnen onze vereniging een groepje scheidsrechters actief om de thuiswedstrijden van de lagere seniorenteams volgens de voetbalspelregels te laten verlopen. Hoewel de clubscheidsrechter een onmisbare schakel vormt tussen de twee teams die een partijtje voetbal spelen, krijgt deze vorm van vrijwilligerswerk lang niet altijd de waardering die het verdient.

Voetballers kunnen vaak maar weinig begrip opbrengen voor de moeilijke beslissingen die een arbiter moet nemen. Dat de goede man echt zo objectief mogelijk te werk probeert te gaan en dat fouten menselijk zijn, wordt gemakshalve even vergeten. Liever beschimpen we de leidsman en slingeren hem allerlei scheldkanonnades en verwensingen naar het hoofd! We gaan er te snel aan voorbij dat het voor een scheidsrechter net zo menselijk is als voor een voetballer dat hij fouten maakt!

Zeker diegenen die het vervelende aanwensel hebben om werkelijk bij ieder fluitsignaal te reageren, doen er goed aan dit af te leren. Je gaat er echt niet beter door voetballen!

Laten we er ons van bewust zijn dat scheidsrechters hun beste beentje voor zetten en net als al die voetballers buitengewoon hun best proberen te doen om een goede prestatie te leveren.

Als we met deze gedachte ons wekelijks potje voetbal spelen, zullen zowel de scheidsrechters als voetballers veel plezier aan hun mooie hobby beleven! En daar gaat het om nietwaar!

Terug naar het overzicht