•  

‘Den Dungen beter tegen bovenste ploegen’

DEN DUNGEN – De altijd beladen derby tegen Sint Michielsgestel werd zondag met 3-1 gewonnen. Promovendus Den Dungen blijft goed presteren in de 3e klasse C. “Maar tegen ploegen die in de onderste regionen staan, hebben we het erg moeilijk”, weet Loek van Grinsven, die voor een van de Dungense doelpunten tegen Gestel tekende.

Volgens Van Grinsven was het een allesbehalve makkelijke overwinning: “Nee, zeker niet. Ondanks een vlugge goal van ons hebben we het de hele eerste helft moeilijk gehad. Niet dat zij gevaarlijk werden, maar wij kwamen niet echt aan voetballen toe.” Tijdens de rust was het 1-1 en in het tweede stuk was Den Dungen wel de bovenliggende partij, bevestigt de middenvelder. “Zij konden toen nog steeds aanvallend niet gevaarlijk worden en wij hadden meer balbezit en creëerden voldoende mogelijkheden.”

151119_gestel_dendungen

Het gaat lekker met Den Dungen, maar nog zeker niet elke wedstrijd wordt eenvoudig gewonnen. “We hebben het tegen de ploegen uit de onderste regionen vaak nogal lastig. Daar hebben we ook punten tegen laten liggen. Ik denk dat we voetballend en individueel sterker zijn dan degenen die onder ons staan, maar we hebben wel erg veel moeite tegen ploegen die ver inzakken. Den Dungen heeft op dit moment nog niet de kwaliteiten om in de kleine ruimte te voetballen en dan tot grote kansen te komen.”

Gunstig
Komende zondag geniet hij van een vrije dag, maar volgende week speelt Van Grinsven tegen RKJVV. Daar moeten dus mogelijkheden liggen, afgaande op zijn verhaal. “We spelen vaak beter tegen de bovenste ploegen en dat heeft vooral te maken met het feit dat die teams zelf ook willen voetballen en vooruit spelen. Zo speelden we tegen koploper Emplina ook een van onze betere wedstrijden, terwijl het de week erna tegen hekkensluiter Nieuwkuijk juist weer erg moeizaam was. Volgende week RKJVV, inderdaad. Heb ik zelf nog nooit tegen gevoetbald, maar ze staan tweede, dus dat is gunstig voor ons, haha.”

Bron: website 073voetbal.nl

Terug naar het overzicht