•  

DKV Flash als eerste dameskorfbalvereniging in Nederland Arbitrageproof!

Afgelopen 9 mei verzorgde de Werkgroep Masterplan Arbitrage (MA) van Flash een leuke evaluatieavond voor de scheidsrechters van de vereniging. Op deze avond kwamen alle scheidsrechters en een aantal leden van de werkgroep bij elkaar om het afgelopen jaar te evalueren. Hoe vonden zij de begeleiding, was er genoeg ondersteuning, hebben we problemen ondervonden met betrekking tot het fluiten? Verder was het goed om ervaringen te delen en scheidsrechters te laten merken dat Flash hen erg waardeert . Ook was er tijd voor een hapje, een drankje en nieuwe scheidsrechtersshirts maar wat voor de werkgroep het hoogtepunt van de avond was is dat Flash officieel arbitrageproof is verklaard door de KNKV.

Al jaren werkt de werkgroep MA eraan om binnen de club scheidsrechters op te leiden en de positie van scheidrechters binnen de club te verbeteren. Ook proberen zij het negatieve beeld dat veel leden over fluiten hebben te verbeteren.

In 2014 heeft de werkgroep contact gehad met Hendrik-Jan Brandsma van de KNKV. Hij hielp de werkgroep met ideeën hoe meer scheidsrechters te kunnen werven en alles wat daar aan gerelateerd is. Uit een nul-meting bleek dat Flash nog wat stappen te maken had maar afgelopen 9 mei was het zo ver en reikte Hendrik-Jan ons het certificaat ‘Arbitrageproof’ uit. Hiermee is DKV Flash landelijk de tweede vereniging en de eerste damesvereniging die deze titel heeft gekregen. Hier kan iedereen binnen Flash erg trots op zijn.

Uiteraard stopt het hier niet en zal Flash moeten blijven werken om ook in de toekomst voldoende scheidsrechters te werven en te behouden en gaan ze proberen om het arbitrageklimaat nog beter te maken zodat iedere scheidsrechter met plezier het veld op stapt. Want zonder scheidsrechters, geen korfbal!

Alle scheidsrechters van Flash hangen op de Wall of Fame in het korfbalgedeelte van het gebouw op het sportpark. Mocht je door de gang lopen, stop en bewonder deze kanjers van Flash.

Terug naar het overzicht