•  

Klasse 3D: 'Met alle dorpen tegen elkaar is juist mooi.'

DEN BOSCH – Waar de meeste voetballiefhebbers in Den Bosch het jammer zullen vinden dat de 3e klasse van vorig jaar niet meer in die vorm terugkomt, zullen de dorpsclubs ten zuidoosten van de stad zeker tevreden zijn met de vorming van de 3e klasse D. Dertien van de veertien ploegen komen van echte dorpsclubs en dus lijkt spektakel gegarandeerd.

In Sint Michielsgestel werd even vreemd opgekeken toen de nieuwe competities bekend werden. Aanvoerder Pieter van Esch twitterde: “Deze indeling had ik niet verwacht, maar ach, ook dit heeft weer z’n mooie kanten #onbekend #durp.” Doelman Dennis Kapteijns was net zo verbaasd, maar zag eveneens volop kansen: “Onverwacht, maar hopelijk veel mooie feestjes en onvergetelijke zondagavonden in de durpse kantines!”

DSC was al jaren gewend aan de Bossche clubs, maar moet als wat vreemde, noordelijke eend in de bijt vanaf komend seizoen naar de Brabantse dorpen. Jack Kollenburg vindt het zonde dat de Bossche competitie uit elkaar is. Maar hij denkt dat de nieuwe 3e klasse C wel erg zwaar is en is dus niet zo rouwig om het vertrek naar 3D. “Volgens mij hebben wij daarin meer kansen.”

Ook Jeffrey Sterks, aanvaller van Den Dungen reageert verrast: “Mijn eerste gedachte is, jammer dat we niet in dezelfde competitie blijven. Dat is toch wel zonde. Het had weer een mooie competitie geworden als ze alle ploegen van vorig jaar bij elkaar hadden gezet. Maar nadat we dat eerder al in de regio Eindhoven en Den Bosch deden, gaan we komend seizoen in deze competitie proberen te laten zien wat we kunnen.”

Gevoelig
Koen Wissing, debuterend hoofdtrainer bij Nulandia, is juist erg blij met deze indeling. “Dat we met alle dorpen tegen elkaar spelen, is juist mooi. Voor mij zijn het natuurlijk veel ‘nieuwe’ clubs, maar ook een paar bekende. Avanti’31 en Den Dungen zijn wel twee ploegen waarbij ik het persoonlijk mooi vind om tegen ze te spelen. Veel familie van mijn vriendin is actief bij Avanti, dus dat ligt wel gevoelig. En volgende maand verhuizen wij vanuit Schijndel ‘terug’ naar Den Dungen, dus ook dat is erg leuk. Margriet, Berghem en Nooit Gedacht zijn natuurlijk mooie derby’s voor Nulandia. Ik denk dat we een mooie competitie-indeling hebben getroffen, waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn.”

 

bron: website 073voetbal.nl

Terug naar het overzicht