•  

Tenues krijgen een tweede leven in Gambia.

ROSMALEN – Momenteel is Jan Vermeulen van Stichting Gambia Sport weer de nodige voetbalkleding en materialen aan het uitdelen. De Eindhovenaar vliegt ieder jaar met dat doel naar het Afrikaanse land. De tijd die hij gewoon in Brabant is, besteedt hij aan het verzamelen van zoveel mogelijk tweedehandse, maar bruikbare spullen.

Gambia is een arm land. Het gemiddelde inkomen per maand is er minder dan de verdiensten van de gemiddelde Nederlander in een halve dag. Om die reden zet Vermeulen zich al jarenlang in voor de lokale bevolking. Naast zijn inzet voor een (nieuw te bouwen) plaatselijke school is de Brabander ook een graag geziene gast bij Gambiaanse sportclubs. Vermeulen is voetballiefhebber en zamelt daarom zoveel mogelijk tenues en andere materialen in voor de voetbalverenigingen in Gambia. Zelf hebben die immers geen cent om daar aan te besteden.

Regioclubs als Schijndel, Den Dungen, BMC en OJC Rosmalen doneerden de afgelopen jaren al oude tenues, waarin nu met veel plezier in Gambia wordt gevoetbald. Als dank ontvingen zij (team)foto’s van de nieuwe eigenaren en een club – die inmiddels volledig in Rosmalens rood-zwart speelt – werd zelfs omgedoopt tot OJC Football Academy Gambia.

Help mee!
073voetbal
ondersteunt dit initiatief van harte en roept daarom iedereen op om ook niet meer in gebruik zijnde voetbalkleding af te staan. Heb je nog een set tenues (of ander bruikbaar materiaal als voetbalschoenen, scheenbeschermers, ballen, doelnetten, bekers, etc.) op de zolder liggen? Stuur ons een e-mail en we zorgen dat het naar Gambia gaat!

bron: website 073voetbal.nl

Terug naar het overzicht