•  

9e officiële editie KNVB Schoolvoetbaltoernooi in Sint-Michielsgestel op vrijdag 28 oktober

Waar in tegenstelling tot veel andere regio’s het schoolvoetbal in het voorjaar wordt georganiseerd, is dit voor de regio Sint-Michielsgestel al jaren op een andere datum. In 2008 heeft namelijk de voetbalafdeling van Sportclub Den Dungen het schoolvoetbaltoernooi nieuw leven ingeblazen en toen werd gekozen om de voorrondes in de Herfstvakantie te laten plaatsvinden.
En met succes, want het toernooi krijgt steeds meer basisscholen uit de gemeente aan de start en ziet het deelnemersaantal tot ver boven de 200 kinderen uitgroeien. Tijdens de eerste edities was het nog een Dungense aangelegenheid, maar inmiddels doen ook bijna alle basisscholen uit Berlicum, Middelrode, Gemonde en Sint Michielsgestel mee.

Tijdens deze 9e editie gaan 8 basisscholen uit de kernen van de gemeente Sint-Michielsgestel met elkaar de strijd aan om de felbegeerde wisselbekers met de grote oren en de sportiviteitsbeker.

De volgende scholen hebben ingeschreven:

Jongens of gemengd 11-tallen
b.s. Fonkel uit Den Dungen, b.s. De Bolster uit Sint Michielsgestel, b.s. Theresiaschool uit Berlicum, b.s. Herman Josefschool uit Berlicum, b.s. De Wegwijzer uit Den Dungen, b.s. Roald Dahl uit Sint Michielsgestel, b.s. De Touwladder uit Sint Michielsgestel en b.s. Sint-Lambertus uit Gemonde.

Meisjes 7- tallen
b.s. De Bolster uit Sint-Michielsgestel, b.s. Fonkel uit Den Dungen, b.s. Sint-Lambertus uit Gemonde en b.s. Roald Dahl uit Sint Michielsgestel.

Het toernooi vindt plaats op vrijdag 28 oktober 2016 op het sportpark van Sportclub Den Dungen aan de Hooidonksestraat 8. Na een officiële opening zullen om 10.00 uur de eerste wedstrijden gespeeld worden en omstreeks 13.00 uur worden de finales gespeeld.

Het toernooi vindt plaats onder auspiciën van de KNVB; ook zullen de KNVB regels van het schoolvoetbal worden gehanteerd. De winnende teams bij de jongens 11-tallen en meisjes 7-tallen gaan door naar de regiofinale, die in het voorjaar van 2017 zal worden afgewerkt. De winnaar van de regiofinale stroomt door naar de districtfinale. De winnaar van de districtfinale mag naar de landelijke finale in Zeist.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de entree is uiteraard gratis. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de organisatie Schoolvoetbal Cees van Drunen, Paul Schouten of John van de Westelaken (via mail aan Schoolvoetbal@scdendungen.nl).

Terug naar het overzicht