•  

Nieuwe ronde ….nieuwe kansen…!!

Voor zowel onze voetballers als korfballers geldt dat de vreugde om goede prestaties geleidelijk is weggeëbd en eventuele teleurstelling vanwege nederlagen en degradatie zijn verwerkt. Het voorbije seizoen is geschiedenis. De realiteit brengt ons aan de vooravond van een nieuw seizoen. Vol ambitie en met nieuwe uitdagingen.

Trainers en begeleiders hebben samen met hun teams de puntjes op de i gezet. Technisch en tactisch (voor zover dat uiteraard al mogelijk is voor de doelgroep waarmee gewerkt wordt!) zaken besproken en het accent daarbij vooral gelegd op het "plezier dat we met zijn allen aan de voetbal- en korfbalsport willen beleven". Uiteraard schenkt men ook aandacht aan "respect" (het woord alleen noemen is niet voldoende; draag deze houding ook samen uit!), de onderlinge verhoudingen in het veld (de scheidsrechter beslist; commentaar is overbodig!) en goede omgangsvormen.

Sportiviteit blijft de basis voor het uitoefenen van je sport. Alleen bij sportief gedrag zal daar optimale beleving van en plezier in het sporten tegenover staan. En bij sportiviteit hoort ook het willen accepteren dat je soms wel eens de mindere bent!

Binnen de voetbal- en korfbalafdeling van Sportclub Den Dungen gaan we er met vereende krachten -zowel de mensen in het primaire proces als al diegenen die daar ondersteunend aan zijn- een mooi seizoen van maken. En daarbij zal zeker de goede naam van onze club hoog worden gehouden!

Als vaandeldragers van de voetbalafdeling mag ons eerste elftal zondag a.s. op ons sportpark aantreden tegen DSC uit Kerkdriel. Met gepaste trots zullen de spelers van Den Dungen dan de naam van de nieuwe hoofdsponsor Voets Gewapende grondconstructies op hun shirts dragen. In het seizoen 2017/2018 doet men dat in de vierde klasse E; een klasse lager dan het afgelopen seizoen. Daar zal de inzet en de beleving niet minder om zijn. Het is onze gedreven hoofdtrainer (en overige begeleiders) en de gemotiveerde spelersgroep toevertrouwd zich in te zetten om serieus mee te doen om de ereplaatsen.

De start van een nieuw seizoen: een mooi moment voor sporters, supporters en sponsors om elkaar weer in een gezellige en sportieve ambiance te gaan ontmoeten!

 

Terug naar het overzicht