•  

Algemene Ledenvergadering SC Den Dungen 20 november 2017

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING

Hierbij nodigt het bestuur van Sportclub Den Dungen haar leden uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering (ALV) op maandag 20 november 2017 aanvang 20.00 uur in het clubhuis van het sportpark Jacobskamp.

De ALV is voor alle leden van Sportclub Den Dungen (afdeling voetbal VV Den Dungen en afdeling korfbal DKV Flash); van de leden onder de 18 jaar zijn de wettelijk vertegenwoordigers van harte welkom.

Agenda  

  1. Opening: door de voorzitter
  2. Ingekomen stukken en mededelingen
  3. Notulen ALV 28 november 2016 (zie onderaan deze agenda)
  4. Jaarverslag: toelichting op het gevoerde beleid 2016/2017 (met een uitstapje naar het lopend seizoen) door commissievoorzitters Accommodatiebeheer, Activiteiten, Korfbalzaken, Sponsoring, Voetbalzaken, Wedstrijdzaken Voetbal
  5. Financieel overzicht 2016-2017: De balans en de staat van baten en lasten worden ter vergadering toegelicht en ter goedkeuring aan de ALV voorgelegd.
  6. Benoeming van bestuursleden: Aftredend en herkiesbaar: Marcel van Krieken
  7. Begroting 2017/2018: De ALV wordt geïnformeerd over de wijze waarop het bestuur de financiële huishouding voor het seizoen 2017/2018 heeft ingericht en op orde wil houden.
  8. Rondvraag
  9. Sluiting

Verslag van de belangrijkste punten uit de ALV van 28 november 2016

Jaarverslag 2015-2016
Sportclub Den Dungen is een financieel gezonde vereniging, die nog steeds groeiende is en voorziet in een behoefte op sportief en sociaal vlak. Niet alleen voor zeshonderdvijftig actieve leden, maar ook voor ouders van jeugdleden, sponsors, supporters en andere belangstellenden. Een woord van dank is op zijn plaats aan al onze vrijwilligers, sponsors en andere ondersteuners. Wij zijn ervan overtuigd te mogen blijven rekenen op jullie onmisbare steun. Gezamenlijk blijven we ons inzetten voor onze bloeiende verenging in het vertrouwen dat aan al onze voetballende en korfballende leden het nodige sportplezier geboden kan worden. Op alle fronten ligt er een stevige basis om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

Financieel overzicht 2015/2016
De balans en de resultatenrekening worden toegelicht. Er wordt steeds meer grip gekregen op de financiële huishouding en elke budgethouder (commissievoorzitter en tevens bestuurslid) heeft goed inzicht in de diverse kostenposten. De afname liquide middelen (banksaldi) vloeit voort uit gedane investeringen. Het eerder opgestelde investeringsprogramma (o.a. vanwege ingebruikname nieuwe sportpark) is nagenoeg afgewerkt. Lean Accountants heeft de administratie gecontroleerd en in een rapport van bevindingen hierover verslag gedaan. Vastgesteld is onder andere dat de ‘administratie van SC Den Dungen correct is ingericht en op de juiste wijze wordt gevoerd’. De jaarrekening 2015-2016 wordt door de algemene ledenvergadering goedgekeurd.

Benoeming van bestuursleden
Aftredend en herkiesbaar: Mari van Grinsven, Geert Mutsaars, Gerard van der Heijden. De vergadering stemt in met de benoeming van deze bestuursleden. Rondom de verkiezing van bestuursleden wordt opgemerkt dat het bestuur de komende jaren probeert doorstroming te bevorderen. Het bestuur is verantwoordelijk voor het bieden van continuïteit. Gestreefd wordt naar een situatie waarin bestuursleden geleidelijk kunnen terugtreden en vervangers een ruime inwerkperiode hebben. Ook in de diverse commissies dient tijdig geanticipeerd te worden op vacatures die gaan ontstaan.

Verder wordt er dank gezegd aan Marion Schakenraad. Zij had haar bestuurstaken al eerder neergelegd. Bij rechtsvoorganger Flash vervulde zij eerder al allerhande werkzaamheden, waaronder het onderdeel communicatie. Later bij de fusie bood ze vanuit een bestuursfunctie bij SC Den Dungen secretariële ondersteuning. Zij heeft zich jarenlang vol overgave van de opgenomen taken gekweten.

Contributie regeling 2017/2018
Vanwege de toenemende exploitatiedruk was het gewenst aan kostenreductie te doen en om daar waar mogelijk inkomsten te verhogen. De contributie van leden is een belangrijke inkomstenbron. De contributiebedragen zijn in de laatste jaren geleidelijk verhoogd . Voor het seizoen 17/18 worden bedragen in de afdelingen Voetbal en Korfbal zoveel als mogelijk gelijk getrokken en vindt vooralsnog een laatste verhoging plaats. In het seizoen daarna is de gebruikelijke indexering weer van toepassing. Uit vergelijkende onderzoeken blijkt dat we bij SC Den Dungen (zowel voor voetbal als korfbal) met onze contributiebedragen nog steeds aan de lage kant zitten. De vergadering gaat akkoord met de contributieregeling 2017/2018.

Begroting 2016-2017
De begroting 2016/2017 wordt toegelicht. Elke commissievoorzitter kan zijn begroting verdedigen en heeft zicht op de kosten van de bedrijfsvoering binnen de eigen commissie. Naast algemene kosten zijn de kosten te herleiden naar Accommodatiebeheer, Activiteiten, Korfbalzaken, Sponsoring, Voetbalzaken, Wedstrijdzaken Voetbal. De inkomsten zijn toereikend voor de dekking van de kosten. De begroting sluit (zonder rekening te houden met afschrijvingen) met een positief saldo.

 

Terug naar het overzicht