•  

Rustige jaarvergadering :”Supportersclub”

Op 6 november 2017 is de jaarlijkse jaarvergadering voor alle leden van de “Supportersclub “ gehouden.

Helaas werd deze vergadering maar door een klein aantal leden bijgewoond.

Wij als bestuur zien dit van een kant als positief, maar van de ander kant ook jammer dat er een minimale belangstelling is.

Tijdens de jaarvergadering legt het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid, en geeft inzage in de financiën en daar waar mogelijk vooruitkijkt naar het nieuwe seizoen.

 

Daarom hebben wij als bestuur besloten om de notulen van de gehouden vergadering met jullie te delen middels de website.

Mochten er naar aanleiding van deze notulen vragen zijn, schroom dan niet, en neem contact op met ondergetekende.

Met vriendelijke groet,

 

Hein van Roij

Seretaris

06-46377321

 

 

Verslag van de jaarvergadering van de Supportersclub d.d. 6 november 2017

 

 

 

  1. Opening: De voorzitter heet iedereen van harte welkom op deze jaarvergadering van een succesvolle supportersclub. Het gaat goed met de supportersclub, het ledenaantal blijft stabiel op dit moment hebben we 120 leden. Aan de opkomst te zien (ook al is deze groter dan normaal) hebben de leden alle vertrouwen in het bestuur en vinden het daarom niet noodzakelijk om op de ALV aanwezig te zijn.
  2. Ingekomen stukken en mededelingen: Er zijn geen belangrijke stukken binnen gekomen. Aanwezig 5 bestuursleden en 8 leden. Er zijn afmeldingen ontvangen van Henk van Roij en Jan Ondersteijn. Hans heeft tijdens de wedstrijd tegen SCI (tip van Edmay) een mooi kassa hokje gezien, nu SCI samen gaat met Sint Michielsgestel zou dat kassa hokje op ons sportpark niet misstaan en kan onderdak bieden bij slecht weer tijdens het entree heffen en loten verkoop. We moeten even afwachten wat SCI hiermee gaat doen.
  3. Verslag jaarvergadering 21 november 2016: Dit verslag is gepubliceerd op de website van SC Den Dungen. Tevens wordt het verslag ter inzage aan de aanwezige leden uitgereikt. Er zijn geen opmerkingen op het verslag en wordt hierbij met dank aan de samensteller goed gekeurd.
  4. Financieel verslag seizoen 2016-2017 en begroting 2017-2018: Dit overzicht wordt gepresenteerd op het grote scherm via de beamer, Henk Hellings geeft een uitgebreide toelichting op dit overzicht. Duidelijk is te zien dat de supportersclub een financiële gezonde vereniging is. Na de toelichting van Henk worden er verder geen vragen gesteld, waaruit blijkt dat alles duidelijk is. Hierna wordt de begroting 2017-2018 gepresenteerd, ook hier zijn na de toelichting van Henk geen vragen meer en gaan de leden akkoord met de gepresenteerde begroting.
  5. Verslag kascommissie: Jan Ondersteijn heeft samen met Hans van Lieshout de kascontrole uitgevoerd. Ze hebben de boekhouding en de daarbij behorende bescheiden over het seizoen 2016-2017 gecontroleerd. Hans meld dat alles er, net zoals vorig jaar, duidelijk en keurig verzorgd uitzag. Alle vragen konden direct worden beantwoord en alle documenten waren keurig op volgorde gedocumenteerd. Een groot compliment voor de financiële status. Ook haalt Hans de schenking van de “Smart Goals” aan en hij vindt het geweldig dat de supportersclub zich kan permitteren om zoiets cadeau te doen aan de sportclub. Hier wordt gelijk op ingehaakt en worden de Smart goals geëvalueerd, er kan nog meer gebruik gemaakt worden van de smart goals. Bij de vraag hoe komt het dat dit niet meer gebruikt wordt is het antwoord dat nog te weinig trainers de kennis hebben van het systeem. Hier wordt hard aan gewerkt en a.s Maandag 13-11-2017 komt iemand van smart goals om de laatste ontwikkelingen uit te leggen. Ook wordt binnen de club gekeken naar enkele coördinatoren welke dit moeten managen binnen de club zodat er meer gebruik van gemaakt wordt. Na deze evaluatie gaat Hans verder en wil de vergadering dan ook voorstellen om het bestuur decharge te verlenen voor de financiële verantwoording over het seizoen 2016-2017, wat akkoord wordt bevonden.
  6. Benoeming kascommissie: Hans van Lieshout wordt bedankt voor zijn bewezen diensten tijdens de afgelopen 2 seizoenen. Jan Ondersteijn gaat zijn tweede jaar in en krijgt daarbij assistentie van Claus Spierings. Marcel van Krieken is bereid gevonden als nieuwe reserve te fungeren.
  7. Pauze: Deze werd gebruikt om een drankje te nuttigen, dat aangeboden wordt door de supportersclub.
  8. Bestuursverkiezing: Dit jaar zijn er statutair 2 bestuursleden aftredend, Hans Heesakkers en Henk Hellings. Er waren geen nieuwe kandidaten aangemeld, en Hans en Henk werden met algemene instemming weer voor een periode van 4 jaar gekozen. Hans en Henk proficiat.
  9. Feestavond:v.m. vele afmeldingen waren wij genoodzaakt om de feestavond te verschuiven. In overleg met het orkest RUM (wat al vast gelegd was) is de nieuwe datum 23-12-2017. Wij hopen dat we dan vele supporters mogen begroeten. Op deze avond zullen de hapjes worden verzorgt door La Bourgogne Catering, ook zal vanaf +/- 23.00 uur de snack hoek open zijn voor een hapje. Ook zal er nog een artiest/zanger optreden. Wij hopen dat het een geslaagde feestavond wordt.
  10. Activiteiten: Het latje trappen op zondag gaat nog steeds goed waarvoor dank aan hoofsponsor “Ons Clubhuis” Daniella en Iwan nogmaals dank hiervoor. Dan is er gratis erwten soep op 10-12-2017, dit wordt wederom mogelijk gemaakt door Marco Vissers en Koen Plieger waarvoor alvast dank. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zal opnieuw de uitreiking van de Theo van Vessem trofee (groenwitter van het jaar) plaatsvinden; wij hebben een potentiele kandidaat op het oog, die dan ook toegevoegd wordt aan de “Walk of Fame”, Ook zullen er een aantal “Duimen” worden uitgereikt aan personen als blijk van waardering voor hun inzet. De jaarlijkse fietstocht was dit jaar niet door gegaan i.v.m. de nacompetitie van ons eerste elftal. Wel moeten we kijken of dat Eerste Pinksterdag 2018 niet samenvalt met de seizoens afsluiting anders moeten we voor de fietstocht een nieuwe geschikte datum vinden. Dit blijkt dus ook zo te zijn, daarom wordt de fietstocht verzet naar Tweede Pinksterdag Verder zullen we ook komend seizoen alle kampioenen op gepaste wijze in het zonnetje zetten. Cafetaria ‘t Hofke wordt wederom bedankt voor het mogelijk maken van de rust en eindstanden.
  11. Sponsering: De supportersclub heeft in goed overleg de volgende sponsorbedragen afgesproken met de Sportclub. Als hoofdsponsor van het pupillen weekend een bedrag van € 750,- . Ook een bedrag van € 750,- voor het opleiden van jeugd trainers en leiders. Rien vd Broek en Marcel van Krieken lichten toe hoe dat dit bedrag besteed wordt en waarom het zo belangrijk is voor onze jeugd spelers. Ook is € 500,- toegezegd voor de gezamenlijke pot van de selectie. Tevens heeft de supportersclub zoals jullie hebben kunnen lezen op de site, de tribune van een veilige looppad voorzien.
  12. Rondvraag: Ben Hoek: wil namens de gehele selectie de complimenten uitspreken aan de Supportersclub. Ilse van Grinsven: De supportersclub doet veel voor de sportclub en met name voor de selectie, hoe komt het dat er geen voetballers van de selectie lid zijn van de supportersclub. Marcel wil hier zo meteen nog op terug komen. Marcel van Krieken: Wil als eerste uitspreken dat er een geweldige samenwerking is tussen de supportersclub en de sportclub, de supportersclub staat kort bij de sportclub, hij merkt ook op dat we van ver zijn moeten komen maar dat het zeer geslaagd is. Met de spelersraad van de selectie is gesproken over het punt van Ilse, Marcel vind ook dat er iets moet gebeuren maar heeft niet direct de oplossing. Er worden enkele suggesties geopperd maar de perfecte oplossing is niet voor handen. De supportersclub reageert dat het geen gedwongen lidmaatschap moet worden. Ook dat de supportersclub niet het doel heeft om actieve spelers te benaderen als lid. Een gepaste waardering van uit de selectie zou al voldoende zijn. Geert Mutsaars: Hij vind het eentonig maar wil toch van de gelegenheid gebruik maken om de supportersclub een groot compliment te geven voor de samenwerking en ondersteuning met en aan de Sportclub. Hein vraagt of dat er bij de Sportclub gekeken kan worden hoe de stoeltjes op de tribune schoon gehouden kunnen worden. Marcel neemt dit me naar de vergadering van de Sportclub.
  13. Sluiting: De voorzitter bedankt eenieder voor zijn aanwezigheid en inbreng en stelt voor om gezamenlijk nog een consumptie en hapje te nuttigen dat aangeboden worden door de supportersclub.

 

Terug naar het overzicht