•  

Wim van Drunen overleden

Ons bereikte het bericht dat op 85 jarige leeftijd Wim van Drunen is overleden. Wim heeft een groot deel van zijn leven betrokkenheid gehad bij onze voetbalclub. Vanwege zijn bijzondere inzet voor de vereniging werd hij in 1974 benoemd tot Lid van Verdienste.

In de zestiger en zeventiger jaren was Wim vanuit zijn functie als secretaris een van de steunpilaren van het bestuur. De RKVV Den Dungen maakte toentertijd een grote groei door hetgeen van de toenmalige bestuurders de nodige tijd, inzet en energie vergde. Onder de bezielende leiding van Wim verscheen in die tijd ook ‘Goal’, dat later onder de naam ‘De Groen Witter’ uit zou groeien tot een wekelijks verschijnend clubblad. Onder het pseudoniem ‘de Doorlichter’ leverde hij een bijzondere bijdrage aan het clubblad met een wekelijkse column. Met prikkelende en met humor doorspekte stukjes tekst besprak hij het wel en wee van de club. Hilarisch waren ook de sinterklaasavonden waarbij Wim op cabareteske wijze de Sintrol vertolkte. Hij verstond sowieso de kunst om de goede sfeer binnen de club te bevorderen.

Nadat Wim zijn taken binnen de vereniging had neergelegd zagen we hem wekelijks terug om de ‘Groen Witten’ aan te moedigen. Het beeld van een groepje oudere supporters dat bij de wedstrijd van het eerste elftal een rondje langs het veld maakte, staat bij velen nog op het netvlies. Zij allen zijn ons nu ontvallen! Met respect en in dankbaarheid denken wij terug aan hetgeen Wim voor onze vereniging heeft betekend. Voor altijd zal zijn naam verbonden blijven met ‘het Groen Wit’ van Den Dungen!

Terug naar het overzicht