•  

Elf vragen aan… Marty van Grinsven Geplaatst op 10 februari 2018 door 073voetbal

DEN DUNGEN – Met Den Dungen speelde Marty van Grinsven bovenin de 3e klasse, maar ook in het rechterrijtje van de 4e klasse blijft hij zijn club gewoon trouw. Mits fit, want daar schort het helaas nogal eens aan bij de Dungenaar. De 25-jarige controleur beantwoordde deze week, nog net voor de officiële start van carnaval, onze elf vragen.

Naam: Marty van Grinsven.
Geboren: 25 juni 1992 in ’s-Hertogenbosch.
Club(s): Ik speel al vanaf de F-pupillen bij Den Dungen.
Positie: Verdedigende middenvelder.
Dagelijks leven: Ik woon mijn hele leven in Den Dungen en heb 6 jaar een relatie met mijn vriendin Danielle. Ik werk als autoschadehersteller in Sint-Oedenrode. Naast voetballen drink ik graag een biertje met mijn vrienden of speel ik op mijn PS4 FIFA of Call of Duty.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is toch wel mijn duelkracht en het verzorgen van de opbouw. Mijn zwakke punten zijn mijn loopvermogen, sprintsnelheid en mijn blessureleed.
 2. Kunst- of natuurgras: Er gaat niks boven een goede grasmat. Maar dat is bij de meeste clubs niet het geval, dus doe mij maar kunstgras zoals bij ons in Den Dungen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Altijd zwarte Adidas. Ik hoef niet zo op te vallen met mijn schoenen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het groen-wit van ons eigen Den Dungen vind ik toch wel wat hebben. En sinds de nieuwe accommodatie is ons sportpark toch wel een van de mooisten in de buurt. En met een hele gezellige kantine!
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat is persoonlijk toch wel mijn stage bij FC Den Bosch en de wedstrijd in het stadion. Maar mijn mooiste moment als ploeg is toch het promoveren naar de 3e klasse met Den Dungen 1 via de nacompetitie.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb al veel blessures gehad, maar de ergste is voor mij toch wel mijn gebroken enkel in de uitwedstrijd tegen LSV. Er kwam een hoge bal, dus ik spring om het kopduel aan te gaan, maar bij het neerkomen klapt mijn voet dubbel. Toen kon ik meteen door naar het ziekenhuis.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ja, dat is toch onze aanvoerder Loek van Grinsven. Een van de betere spelers van ons team, maar hij is toch ook zeker wel de gekste. Het liedje ‘Rampeneren’ zingt ie zonder schaamte in zijn blote kont op de gang, of samen met Yoeri springen in de grachten van Amsterdam. Niks is te gek voor die jongen
 8. Voetbalhumor: Onze trainer Ben Hoek is niet zo groot van stuk. Dus had onze leider Geert voor hem een opstapje meegenomen van thuis en die zonder dat Ben het wist bij het magneetbord gezet. Zo kon ie toch het hele bord gebruiken, in plaats van alleen de onderste helft.
 9. Wat wil je nog bereiken: Voor dit seizoen zou het mooi zijn als we de tweede seizoenshelft met z’n allen voor elkaar gaan, iedereen honderd procent inzet toont, positief blijft naar elkaar toe en net zo hard voor elkaar loopt als in de kantine. Dan ben ik er van overtuigd dat wij er in blijven dit seizoen. Persoonlijk hoop ik nog lang van waarde te kunnen zijn in het eerste elftal van Den Dungen, met hopelijk minder blessures dan al de jaren hiervoor.
 10. Beste speler uit de regio: Melvin van Gestel. Wat die jongen presteert bij OJC vind ik erg knap. Met een beetje geluk kan die nog wel een stapje hogerop maken. Verder vind ik Luuk van Loon ook een goede voetballer. Alleen jammer voor ons dat die naar Sint-Michielsgestel is gegaan. Ik had hem er nog graag bij gehad.
 11. Opvallendste regioclub: Dat vind ik toch wel Avanti. Vorig seizoen erin gebleven, ten koste van ons, maar nu draaien ze knap mee bovenin.
  Met onszelf gaat het minder dit seizoen. Toch denk ik dat we er in zullen blijven.

Terug naar het overzicht