•  

Wesley van Emmerik: van speler tot assistent

Afgelopen zondag werd na de wedstrijd van Den Dungen 1 in het bijzijn van de gehele selectie en staf (1-2-3), zijn familie, supporters en bestuur aandacht besteed aan het feit dat Wesley van Emmerik (35) definitief gestopt is als selectiespeler. De grote belangstelling kenmerkt de populariteit van Wesley. Hij heeft -met name in de laatste seizoenen- iets voor hen betekend door zich op te werpen als aanspreekpunt (zowel binnen als buiten het veld) voor spelers en begeleiding van de selectie.

Hij werd door de voorzitter gekarakteriseerd als een speler die het niet moest hebben van zijn technische hoogstandjes of souplesse, maar die op basis van een geweldige mentaliteit terug kan zien op een prachtige staat van dienst binnen de hoogste elftallen van Den Dungen. Vanuit de jeugd stroomde Wesley door tot de selectie en ontpopte zich vooral in de laatste seizoenen van zijn actieve carrière als een degelijk, betrouwbaar en sterke verdediger. Altijd loyaal aan zijn medespelers, nooit te beroerd het vuile werk op te knappen; hij was een echte teamplayer. Door deze kwaliteiten werd hij een vaste waarde voor Den Dungen 1, zowel in de derde als vierde klasse.

Jaren geleden al behaalde Wesley zijn trainersdiploma en was daarmee de jeugdteams van Den Dungen van dienst. Vanaf dit seizoen gaat hij zijn trainerscapaciteiten ten dienste stellen van de selectie en in het bijzonder van Den Dungen 1, waarvan hij als assistent-trainer is benoemd. SC Den Dungen is er trots op dit soort leden in haar midden te hebben.

In zijn dankwoord gaf Wesley aan dat zijn grootste wens altijd geweest was om het bij een afscheid horend ‘groen-wit shirt’ uit handen van zijn kinderen te mogen ontvangen…..En die wens ging in vervulling….! De ‘kleine handjes’ vulden ‘het grote vaderhart’ met trots en dankbaarheid!

Terug naar het overzicht