•

zo 17 feb: Oisterwijk 1 - Den Dungen 1 (0 - 5)

Op bezoek bij Oisterwijk beleefde Den Dungen een gemakkelijke middag. Met vijf goals verschil werd de thuisploeg aan de kant gezet: 0-5.

De clubleiding van rksv Oisterwijk is niet te benijden. Verwikkeld in een fusieproces worden organisatorisch her en der nog wat gaten gedicht om met goed fatsoen het einde van dit seizoen te halen. Dat gebeurt dan met een uitgedunde selectie, die regelmatig getrakteerd wordt op bovenmaatse nederlagen. Ook Den Dungen had geen kind aan de nummer voorlaatst op de ranglijst.
Al direct na de aftrap oefende de Dungenaren flink druk uit op het doel van de tegenstander. In een tijdsbestek van 25 minuten was het pleit beslecht. In de openingsfase zorgde de attent meegekomen Jens van Grinsven voor 0-1. Na ruim twintig minuten kopte Loek van Grinsven van dichtbij binnen, terwijl kort daarna Tom Schuurmans zijn ploeg aan 0-3 hielp.

Ook in de tweede helft was Den Dungen heer en meester en zou nog vaker hebben kunnen scoren, als men niet teveel mee was gegaan in het spel van de tegenstander. Uit het voortdurende overwicht kwamen echter toch nog twee doelpunten voort. Opnieuw was Jens van Grinsven trefzeker en Jeffrey Sterks mocht in de slotfase de eindstand op 0-5 bepalen. Den Dungen kon het zich permitteren met Ben van Heijnsbergen en Rens Schuurmans twee -zich moeiteloos aanpassende- jeugdige talenten in te brengen. Een luxe ten opzichte van Oisterwijk, dat vanwege twee rode kaarten met negen man eindigde en wekelijks alle zeilen bij moet zetten om een representatief team op de been te brengen.