•

zo 17 mrt: Den Dungen 1 - Were Di 1 (3 - 1)

Je hoeft lang niet altijd de gehele wedstrijd goed te spelen om te winnen. Den Dungen toonde het aan tegen het Tilburgse Were Di. In de slotfase werd het 3-1.

De bezoekers uit Tilburg wisten in de eerste helft maar moeilijk om te gaan met het windvoordeel. Al counterend gingen er veel goed bedoelde ballen over de zij- of achterlijn. Ook voor Den Dungen gold dat het moeilijk was in het juiste ritme te komen. Met de pauze in zicht drong Were Di even iets meer aan en nam voor de ogen van de Dungense keeper de drukte in het strafschopgebied toe. Toen de bal voor de voeten van de mee opgekomen Dennis van Mierlo viel, was het 0-1.

De thuisploeg had na rust de wind in de rug en ging hier zichtbaar beter mee om dan de tegenstander in de eerste periode. Wel komt men na een uur spelen goed weg als Stijn Lamers nog net op tijd op de lijn redding brengt. Vervolgens neemt Den Dungen het initiatief en drukt in het laatste kwartier in cijfers uit dat men Were Di de baas is. Bij een bal door het midden is Thomas Lokven de verdediging en de keeper te snel af: 1-1. Vervolgens geeft Dave de Veer een afgemeten voorzet, die door Tom Schuurmans van dichtbij in het doel geschoven wordt: 2-1. Het slotakkoord is voor Loek van Grinsven. Rand zestien meter draait hij en schiet met een puike trap in de verre hoek raak: 3-1.
Den Dungen geeft met deze overwinning een signaal af zich serieus in te gaan spannen om de derde periode tot een succes te maken.