•

zo 24 mrt: GSBW 1 - Den Dungen 1 (0 - 2)

Den Dungen ging op bezoek bij GSBW in Goirle en liet zien serieus werk te maken van een goede laatste periode van de competitie. Met 0-2 werd er gewonnen.

GSBW was in de beginfase bepaald niet in goede doen. Men leek verrast door het 4-4-2 concept van de Dungense coach Ben Hoek en was zoekende naar de juiste aanpak. Den Dungen bepaalt graag het spel en daarvoor kreeg men alle gelegenheid. Al in het eerste kwartier had Den Dungen afstand moeten nemen, maar verder dan een afgekeurd doelpunt vanwege vermeend buitenspel en een bal op de lat kwam men niet.

De thuisploeg wenste direct in de tweede helft het tot dusver ondermaatse spel recht te zetten. De bedoelingen waren goed, maar Den Dungen bleef achterin stabiel, heerste op het middenveld en zorgde voorin met goede loopacties en creativiteit voor gevaar. Halverwege de tweede helft schoof een GSBW-aanvaller nog wel een bal voorlangs, maar direct daarna sloeg Den Dungen toe. Vanuit het midden van de defensie verzond Stijn Lamers een pass richting Tom Schuurmans die vanaf links dreigend door ging en de keeper op zijn weg vond. Op de terugspringende bal reageerde Jeffrey Sterks alert en hielp zijn ploeg aan de verdiende voorsprong: 0-1. Tien minuten voor tijd viel de beslissing toen de ingevallen Youri van Grinsven bij een van zijn eerste balcontacten zijn trefzekere linkervoet liet spreken: 0-2.
Den Dungen behaalde hiermee een alleszins verdiende zege op het beter geplaatste GSBW. De aansluiting met de subtop blijft hierdoor behouden.