•

zo 14 apr: SV Reeshof 1 - Den Dungen 1 (2 - 4)

In Tilburg speelde Den Dungen een enerverende wedstrijd tegen Reeshof. In de tweede helft werd een achterstand van 2-0 omgebogen in een 2-4 overwinning.

Zowel Reeshof als Den Dungen is wekelijks bereid om met goed verzorgd voetbal tot succes te komen. Getuige de hoge plaatsen op de ranglijst gaat dat beide clubs tot dusverre goed af.
De aanvallend ingestelde ploegen kregen allebei kansen op de openingstreffer, maar de aan de dag gelegde inzet leverde pas in de slotfase van de eerste helft goals op. En wel voor Reeshof. Talmend optreden van de Dungense defensie gaf tot twee keer toe de thuisploeg kansen tot scoren. Eerst zorgde Ryan Geuze voor 1-0 en vlak voor het rustsignaal klonk, scoorde Koen van Otterlo van dichtbij 2-0.

Enigszins getergd kwamen de Dungenaren uit de kleedkamer. Men realiseerde zich dat de bakens verzet moesten worden. Meteen werd ook de daad bij het woord gevoegd, want vrij kort na de aftrap drukte Davey de Veer doeltreffend af: 1-2. Direct kwam het geloof in eigen kunnen weer bovendrijven en nog geen vijf minuten later lag de gelijkmaker (2-2 door Loek van Grinsven) in de touwen. Het was de opmaat naar een boeiende en voor Den Dungen succesvolle tweede helft. De achterhoede greep steeds adequaat in, de controle op het middenveld was terug en voorin werd gezorgd voor dreiging. De vaste patronen werden weer zichtbaar en de doelpunten die volgden waren wonderschoon. Bram Wonders zorgde vanaf rand zestien meter voor de voorsprong (2-3), terwijl tien minuten voor het einde Loek van Grinsven met een werkelijk fenomenale uithaal de bal in de kruising liet verdwijnen: 2-4. Een belangrijke zege in een uitermate boeiende tweestrijd.