•

zo 19 mei: Den Dungen 1 - Viola 1 (2 - 2) Den Dungen pakt periodetitel

In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie speelde Den Dungen gelijk tegen Viola (2-2). Met dit resultaat werd een periodetitel behaald. En dus maakt men nog kans op promotie.

Lang zag het ernaar uit dat Den Dungen -na een prachtige ongeslagen reeks- tegen een nederlaag op zou gaan lopen. De bezoekers uit Alphen hadden zich goed ingesteld op de strijdwijze van Den Dungen. Achterin werd een stevig blok gezet en de opkomende mensen kregen weinig gelegenheid hun aanvallende aspiraties waar te maken. Daarbij kwam ook nog eens dat tot twee keer toe de bal over de Dungense sluitpost kon worden gelift bij wat ongelukkig ingrijpen achterin. Bij rust was het met een 0-2 achterstand even slikken voor de Dungenaren.
In de tweede helft nam Den Dungen de regie in handen. Het gevaar op een tegenaanval bleef, maar het meeste balbezit was onverminderd voor Den Dungen. Echt tot grote uitgespeelde kansen kwam het niet vanwege gedisciplineerd verdedigen van Viola. Het viel Den Dungen te prijzen dat men de kalmte behield en bleef geloven in een beter resultaat. De slotminuten waren hectisch en enerverend. Daan van der Heijden scoorde in de 87e minuut de aansluitingstreffer. Direct daarna voorkwam dezelfde speler met een goede ingreep dat het 1-3 werd, terwijl Tom Schuurmans nog geen zestig tellen later voor de verdiende gelijkmaker zorgde: 2-2.

Den Dungen speelt zondag a.s. de laatste competitiewedstrijd uit in Elshout en gaat daarna deelnemen aan de nacompetitie om te proberen te promoveren naar de derde klasse.