•  

ma 10 jun: RFC 1 - Den Dungen 1 (0 - 5)

Den Dungen won afgetekend van RFC uit Raamsdonksveer en mag daarom naar de finale van de nacompetitiewedstrijden om te proberen promotie naar de derde klasse af te dwingen.
Vanaf het begin liet Den Dungen er tegen RFC (eveneens vierde klasser) geen misverstand over bestaan wie in de strijd om een finaleplaats de sterkste was. Het veelvuldig balbezit leidde nog niet meteen tot grote kansen, maar op gezette tijden werd wel aangetoond dat Den Dungen de juiste balans in de ploeg had. Achterin was er stabiliteit, op het middenveld controle en voorin waren er voldoende initiatieven om aangespeeld te worden en voor dreiging te zorgen. De fusieclub uit Raamsdonksveer kreeg maar moeilijk vat op de positiewisselingen van Den Dungen. Toch moest er een verdelgingsfout aan vooraf gaan alvorens Den Dungen scoorde. Tom Schuurmans zorgde voor adequaat ingrijpen en Loek van Grinsven voor de openingstreffer (0-1).

Direct na rust veerde RFC even op met een kopbal net naast. De opleving was van korte duur, want direct daarna stelde Davey de Veer de goed opgekomen middenvelder Bram Wonders in staat om doeltreffend af te ronden (0-2). Vanaf dat moment blijft Den Dungen de toonaangevende ploeg en laat bij tijd en wijle fraaie staaltjes voetbal zien. Trainer Ben Hoek kan het zich permitteren maximaal te wisselen zonder aan kwaliteit in te boeten. Na een uur spelen zorgt de Dungense topscoorder Jeffrey Sterks voor een veilige marge (0-3). In het laatste kwartier krijgen de invallers Bjorn de Kort (0-4) en Giel Dalessi (0-5) nog de gelegenheid hun aandeel te leveren in deze fraaie overwinning.

Den Dungen lijkt klaar voor promotie naar de derde klasse! Maar dan moet er zondag 16 juni a.s. -op neutraal terrein- wel van Vlijmense Boys (spelend voor behoud derde klasse) gewonnen worden.


Terug naar het overzicht