•

Den Dungen - FC Den Bosch

Altijd leuk zo’n partij tegen voetbalprofs. Den Dungen mocht aantreden tegen het naburige FC Den Bosch en hield de schade uiteindelijk beperkt: 0-7

Veel publieke belangstelling, lekkere sfeer en uiteindelijk een voorspelbaar potje voetbal. Het krachtsverschil is groot tussen de eerste divisionist, die warm draait voor een nieuw seizoen en de amateurs die voor even hun vakantie onderbreken. Den Dungen moest zich begrijpelijkerwijs beperken tot verdedigen, storen en ontregelen. Dat ging de thuisploeg goed af tot de 26e minuut, want pas toen ging het openingsdoelpunt van de Bosschenaren tegen de touwen. FC Den Bosch scoorde nog twee keer voor rust om vervolgens na de pauze met nog eens vier doelpunten het klassenverschil uit te drukken.
Den Dungen – FC Den Bosch 0-7: 0-1 Van Moorsel (26.), 0-2 Blummel (32.), 0-3 Rodrigues (37.), 0-4 Van Moorsel (47.), 0-5 Velkov (55.), 0-6 Velkov (78.) 0-7 Mulders (85.)

Youri van Grinsven, die onze selectie jarenlang van dienst was, nam tijdens deze wedstrijd afscheid. Hij was als middenvelder van Den Dungen 1 in vele wedstrijden de verbindende schakel tussen verdediging en aanval. Hij wist met zijn sterke linkerbeen loepzuivere passes te versturen of snoeihard doeltreffend uit te halen. Yoeri heeft zeker ook een waardevolle bijdrage geleverd aan de promotie die dit seizoen bewerkstelligd werd. Zijn afscheid kreeg een bijzonder tintje. Want tegen zijn favoriete FC Den Bosch mocht hij de laatste speelminuten in het eerste elftal van Den Dungen maken. Youri, bedankt voor je inzet!