•

Den Dungen van slag tegen Helmondia

Het goede begin van de competitie kreeg geen vervolg in Helmond. In de vierde wedstrijd ging Den Dungen met 3-0 onderuit.

In de eerste twintig minuten leek Den Dungen de wedstrijd helemaal naar zijn hand te zetten. Tot twee keer toe kwamen er ook kansen die verzilverd hadden moeten worden, maar de voorsprong bleef uit. Geleidelijk aan nam de thuisploeg het initiatief over. Dat kwam vooral voort uit slordigheden bij Den Dungen. Door onnodig balverlies werd vaak een tegenstoot van de thuisploeg ingeleid. Kort voor rust kreeg Helmondia op die manier alle ruimte om de leiding te nemen: 1-0.
Ook in de tweede helft maakte Den Dungen geen aanspraak meer op een beter resultaat. Slechts sporadisch lukte het om enig gevaar voor het doel van de tegenstander te stichten. De overwinning werd Helmondia in de schoot geworpen, omdat tot twee keer toe bij het uitverdedigen de bal kinderlijk eenvoudig werd ingeleverd. Die buitenkansjes liet de aanvalsleider van Helmondia zich niet ontnemen. Een kwartier voor tijd was de opgelopen achterstand (3-0) dan ook onoverbrugbaar. Den Dungen probeerde nog wel iets terug te doen, maar zelfs een eretreffer bleef uit.