•  

zo 10 nov: Nijnsel/TVE Reclame 1 - Den Dungen 1 (0 - 1)

Veel scoringskansen deden zich niet voor tijdens de wedstrijd Nijnsel - Den Dungen. De enige goal die viel was van grote schoonheid en in het voordeel van de bezoekers: 0-1.

De sporadische momenten dat een van beide teams voor rust in het strafschopgebied van de tegenstander kwam, betekende nog niet dat er gevaar ontstond. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar. Daar waar Den Dungen de gebruikelijke controle wenste te houden, miste de thuisploeg de overtuiging voor aanvallende impulsen die resultaat op moeten leveren.

Direct na de aftrap voor het tweede bedrijf was er het hoogtepunt van de middag. Tom Schuurmans dribbelde vanaf rechts met de bal om vervolgens op de voor hem karakteristieke wijze met links uit te halen. Met een schitterende goals als gevolg, omdat de bal in de bovenhoek verdween: 0-1. Het zelfvertrouwen bij de Dungenaren steeg hierdoor en steeds vaker was er balbezit. Nijnsel liet het er echter niet bij zitten en ging op zoek naar een beter resultaat. De enigszins opgevoerde druk betekende wel dat Den Dungen uiteindelijk de grootste kansen op een uitbreiding van de voorsprong had. Tot twee keer toe werd echter verzuimd de wedstrijd te beslissen. In de slotfase drong Nijnsel nog wel aan, kreeg ook een kans op de gelijkmaker, maar uiteindelijk hield de Dungense verdediging redelijk eenvoudig de nul vast.

Een belangrijke zege voor Den Dungen dat hiermee aansluiting krijgt met de subtop.

Terug naar het overzicht