•  

zo 26 jan: Den Dungen 1 - Handel 1 (2 - 0)

Den Dungen blijft het goed doen in de derde klasse D. In de eerste wedstrijd na de winterpauze werd zonder veel moeite het bezoekende Handel met 2-0 verslagen. Met een mooie vijfde plaats op de ranglijst als resultaat.

Het team van trainer Kevin van Emmerik komt als promovendus verrassend sterk voor de dag. Vaak wordt van meet af aan de zaak gecontroleerd, zit er voldoende scorend vermogen in de ploeg en is er sprake van een uitgebalanceerde selectie. Kortom er ligt een redelijke basis om tot resultaat te komen. Tegen het bezoekende Handel werd dat opnieuw bewezen. Direct al na de aftrap werd Jens van Grinsven door goed doorgaan van Jeffrey Sterks in de gelegenheid gesteld om de score te openen: 1-0. Vanaf dat moment liep Handel eigenlijk al achter de feiten aan. Zeker voor een ploeg die geleidelijk naar de onderste regionen is afgedaald, valt het dan niet mee om dit soort tegenslagen te overwinnen. Als Den Dungen via Jeffrey Sterks na een kwartier met een fraaie afronding de voorsprong verder uitbouwt (2-0) worden de bezoekers al helemaal voor een moeilijke opgave gesteld. Den Dungen speelt onbevangen en heeft met Loek van Grinsven en Bram Wonders het middenveld in handen. Laatstgenoemde bedient na een half uur op fraaie wijze Davey de Veer. Die raakt de lat. Ruststand derhalve 2-0.

In de tweede helft ontstaan er scoringskansen aan beide zijden. Doelpunten vallen er echter niet meer. Zowel Thijs Fonken, Rob Manders als Ruud Konter kwamen wel in de buurt van de Dungense doelman Friso Kroon, maar konden hem niet passeren. Uiteindelijk had Den Dungen nog de beste mogelijkheden, maar zowel Jens van Grinsven als Jeffrey Sterks zien hun inzet respectievelijk over en naast het doel verdwijnen. Maar dat deed verder niets af aan de verdiende zege van Den Dungen.

Terug naar het overzicht