•  

40 jaar lidmaatschap voetbal - Roy Hellings

Als je als vereniging zeer trouwe leden hebt, dan mag je daar trots op zijn en er op gepaste wijze aandacht aan schenken. Het is een goede gewoonte  zo direct in het nieuwe jaar clubleden te eren en te huldigen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Gezellig bij elkaar komen en de jubilaris in een overvol clubhuis even in het middelpunt zetten, lukt begin 2021 vanwege corona echter niet. Dit keer dus een huldiging ‘in aangepaste vorm’, maar niet minder gemeend.

Roy Hellings

Als Roy zich op 7 jarige leeftijd aanmeldt (1 aug 1980) bij ‘Den Dungen’ ontdekt hij gaandeweg de charmes van het voetbal en de teamsport. Met veel plezier speelt hij samen met zijn vrienden zijn wedstrijdjes bij de pupillen. Bij de junioren ontwikkelt hij zich tot een vaste waarde van de standaardteams en toonde zich bij overgang naar de senioren selectiewaardig. De clubkleuren van Den Dungen 1 verdedigde hij met verve. Met zijn uitschuifbare benen en zijn meedogenloze (maar faire) tackle werd menig tegengoal voorkomen. Zijn snelheid kwam hem goed van pas om ook in aanvallend opzicht zijn team tot steun te zijn.

Toen het voetballen in de selectie mooi geweest was, bouwde Roy af in het ‘derde’ en andere lagere ‘veteranenteams’. Een veteraan voelt hij zich echter geenszins. Want goed afgetraind en fit, oogt hij als een ‘jonge god’, die ook na veertig jaar lidmaatschap zijn wedstrijdjes met evenveel plezier speelt als in de pupillen.

Roy draagt ook bij aan de goede sfeer binnen zijn team. Hij maakt hiervoor onder andere gebruik van zijn schrijverskwaliteiten.  In geheel eigen stijl weet hij op smeuïge wijze verslag te doen van de voetbalverrichtingen, het lief en leed binnen het team te bespreken en met een kwinkslag het voetbalbeleid van zijn voetbalmaten en technische staf ter discussie te stellen.

Naast zijn actieve voetbalcarrière assisteerde Roy ook nog in de begeleiding van ons meisjes/vrouwenteam. Om het huidige veteranenteam in stand te houden en toekomst te bieden, was hij bereid om de rol van teambegeleider op zich te nemen. Die is hem toevertrouwd.  De ‘veteranen’ kunnen met Roy nog jaren vooruit….als een bevlogen speler, een sfeerbewaker en kundig elftalleider!  

Terug naar het overzicht