•  

40 jaar lidmaatschap voetbal - Peter vd Heuvel

Als je als vereniging zeer trouwe leden hebt, dan mag je daar trots op zijn en er op gepaste wijze aandacht aan schenken. Het is een goede gewoonte  zo direct in het nieuwe jaar clubleden te eren en te huldigen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Gezellig bij elkaar komen en de jubilaris in een overvol clubhuis even in het middelpunt zetten, lukt begin 2021 vanwege corona echter niet.  Dit keer dus een huldiging ‘in aangepaste vorm’, maar niet minder gemeend.

Als jong manneke aangemeld (1 mei 1980) bij de voetbalclub doorliep Peter met plezier alle jeugdteams en toonde zijn kwaliteiten in het eerste elftal van Den Dungen. Toen hij ging afbouwen in de lagere teams had hij al heel wat leeftijdgenoten af zien haken. Peter bleef echter gemotiveerd en fit! Dat is de reden dat hij tijdens zijn veertigjarig lidmaatschap nog steeds voetballend actief is.

Vele seizoenen lang hield hij als speler van onze vaandeldragers de goede naam van Den Dungen hoog. In het eerste elftal was hij een gewaardeerd teamgenoot en viel voetbaltechnisch op met zijn uiterst zuivere traptechniek en zijn spelinzicht.  Dat hij kijk op het spelletje had en de taal uit de kleedkamer sprak, kwam hem goed van pas toen hij in het jaar 2000 bestuurslid Voetbalzaken werd.  Een belangrijke en verantwoordelijke taak rustte op zijn (nog jonge) schouders. Voetbalzaken is immers de commissie waar het draait om ‘voetbal’. En daar heeft binnen een club iedereen verstand van en een mening over….!  Peter hield vast aan zijn eigen stijl en ontwikkelde een goed gevoel voor de onderlinge verhoudingen. Maar liefst negen seizoenen lang was hij bestuurlijk actief.  Hij slaagde voortreffelijk in de op zich genomen taak om de voorwaarden te creëren voor tevreden leden en sportieve prestaties. In het seizoen 2007-2008 volgde voor hem de kroon op het werk bij het kampioenschap van Den Dungen 1 en de promotie naar de derde klasse.

Gedurende de laatste seizoenen speelt Peter bij ‘de veteranen’.  Ook hier laat hij tijdens het wekelijkse potje voetbal zien dat hij nog steeds ‘de lijnen uit kan zetten’. Dat doet hij overigens ook buiten het veld door als teambegeleider op te treden. Ook hiermee bewijst hij onze voetbalorganisatie een dienst.

Terug naar het overzicht