•  

25 jaar lidmaatschap voetbal - Liesbeth Smits

Als je als vereniging zeer trouwe leden hebt, dan mag je daar trots op zijn en er op gepaste wijze aandacht aan schenken. Het is een goede gewoonte  zo direct in het nieuwe jaar clubleden te eren en te huldigen tijdens de nieuwjaarsreceptie. Gezellig bij elkaar komen en de jubilaris in een overvol clubhuis even in het middelpunt zetten, lukt begin 2021 vanwege corona echter niet.  Dit keer dus een huldiging ‘in aangepaste vorm’, maar niet minder gemeend.

Liesbeth Smits

In Den Dungen wordt de naam van Liesbeth Smits meteen geassocieerd met de eens zo succesvolle Damesvoetbalvereniging (DVC). Hier begon Liesbeth begin jaren zeventig haar keepercarrière om zich later als kaderlid en bestuurslid in te zetten. 

Naast haar grote betrokkenheid bij DVC heeft Liesbeth zich op meerdere fronten ook verdienstelijk gemaakt voor SC Den Dungen (voorheen RKVV Den Dungen). Sinds 1995 is ze namelijk ook lid van onze vereniging.

Liesbeth raakte betrokken bij onze voetbalclub als begeleidster van de jongste pupillen.  Deze begeleidingsrol was haar op het lijf geschreven.  Zowel spelertjes als ouders waren dan ook vol lof over haar aanpak, kindvriendelijkheid en enthousiasme.  Omdat er gaandeweg meer meisjes deel uitmaken van de vereniging wordt voor de ontwikkeling hiervan gebruik gemaakt van de kennis die Liesbeth op dit gebied heeft.  Maar terugdeinzen voor het mannenvoetbal doet ze bepaald niet. Dat bleek wel toen ze samen met haar zus Annet assisterende werkzaamheden in de technische staf van een van de selectieteams van Den Dungen verrichtte.

Na de overgang van de leden van DVC naar SC Den Dungen ligt het hart van Liesbeth uiteraard bij het meisjes- en vrouwenvoetbal.  Als keeperstrainer, begeleidster  en coördinator zet ze zich in om de vrouwelijke leden van SC Den Dungen optimaal voetbalplezier te bieden. Zelf blijft ze betrokken bij een select groepje (Vrouwen 35+), waarbij activiteit en gezelligheid prima samengaan.

Terug naar het overzicht