•  

Geen Publiek langs de lijn, wel gebruik van Clubhuis. Ouders met CTB mogen helpen bij omkleden kinderen.

Vanaf zaterdag 12 november 18.00 uur is publiek niet langer toegestaan bij zowel professionele sport als amateursport. Dat betekent er geen ouders langs de lijn mogen staan om te kijken.

Maar hoe zit het met kinderen die nog hulp nodig hebben bij het omkleden? Mogen ouders nog wel de kleedkamer in?

Het antwoord is: ja, dat mag. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) schrijft in een toelichting op de nieuwe coronamaatregelen dat ouders hun kinderen mogen helpen met omkleden in de kleedkamer, mits zij beschikken over een coronatoegangsbewijs. Daarna dienen ouders de sportclub te verlaten of naar het clubhuis te gaan. 

Er geldt een uitzondering voor mensen die (vrijwillig) werkzaamheden verrichten bij de club. Zij hoeven ook geen coronatoegangsbewijs te tonen als ze komen werken. Als ze klaar zijn, moeten ze de accommodatie wel gelijk verlaten.

Verder mag iedereen binnen en buiten blijven sporten. Op binnenlocaties moeten volwassen sporters wel een coronatoegangsbewijs laten zien. De coronapas is ook verplicht voor buitensporters van achttien jaar of ouder die de kleedkamer of kantine in willen.

Terug naar het overzicht