•

Den Dungen JO15-1

za 1 sep: Den Dungen JO15-1 - WODAN JO15-1 (10 - 1)

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. We mochten onze eerste wedstrijd gaan spelen. Waar vorige week de tegenstander niet kwam opdagen stond Wodan C1 uit de Hoofdklasse dit keer wel in Den Dungen om het tegen ons op te nemen. Een nieuw jaar betekend een nieuw team en dus je zou denken dat de jongens nog aan elkaar moeten wennen en aan de trainers moeten wennen. Deels was dit waar, maar vanaf de eerste minuut lieten we ons van onze beste kant zien. Iedereen was fel en gaf alles om zijn duels te winnen. Dit leverde vele kansen op. We waren alleen nog slordig in de laatste fase. Net niet goed voorgeven of net naast schieten zorgde ervoor dat het nog steeds 0-0 stond. Gelukkig wisten we 1 minuut voor rust dan toch eindelijk de 1-0 te scoren. Dylan zijn schot was de keeper te machtig. En Ayoub die keer op keer gevaarlijk op dook in de 16 stond precies op de goede plek om de bal gemakkelijk binnen te schieten. We gingen de rust in met een goed gevoel. Heel erg goed gevoetbald maar we wisten het nog niet te vertalen naar doelpunten. Dit was de 2e helft wel even wat anders. 2 minuten na rust was het Dylan die er 2-0 van maakte op aangeven van Klaas, die op linksbuiten de geblesseerde Teun al vroeg had moeten vervangen. Niet veel later was het weer raak, dit keer was het Klaas die een uitstekende voorzet van Enrique binnen schoot. 2 minuten later kwam Abdi 1-op-1 met de keeper en hij faalde niet. Zo stond er al snel een verdiende 4-0 voorsprong op het scorebord. We bleven gaan en een overtreding op Dylan leverde ons een penalty op. Kiek ging met knikkende knieën achter de bal staan en schoot feilloos raak. Er was nog maar net afgetrapt of Kiek dook weer op in de 16 van de tegenstander. Op enigszins miraculeuze wijze wist hij de bal achter de keeper te krijgen en zo stond het al 6-0. Levi zijn voeten begonnen te jeuken naar een doelpunten en hij zette daarom zelf een aanval op met Kiek. Een mooie combinatie resulteerde in een 1-op-1 situatie met de keeper en dan is het vaak raak en zo was ook nu het geval, 7-0. We wilden graag de 0 houden ook om het uitstekende verdedigende werk van de jongens weer te geven. Helaas was 1 schot Tom te machtig waardoor het 7-1 werd. Desalniettemin werd er vandaag meer dan uitstekend verdedigd en stond het als een huis. Grote compliment aan de gehele achterhoede en middenvelders die constant geconcentreerd hun werk goed bleven uitvoeren. Ook na deze tegentreffer bleven we doorgaan. Dylan wilde het niet laten bij 1 doelpunt en ging met acties strooien wat voor veel kansen zorgde. 1 van die kansen maakte hij zelf listig af door de keeper met een mooi stiftje te verslaan. De 2e kans gunde hij aan Ayoub die ontzettend kalm bleef in de 16 en rustig de binnen schoot. De 10-1 kwam ook op naam van Dylan. Ayoub wilde de assist terug geven en Dylan pakte het cadeautje uit dat hij van de verdediging kreeg van Wodan. 10-1.

Niet alleen een uitstekende uitslag jongens maar vooral een hele goede teamprestatie. We hebben laten zien wat we kunnen als we er allemaal volledig voor gaan. Met zulke cijfers winnen van een Hoofdklasser is complimenten waard, maar nu moeten we dit zien vast te houden en doortrekken zodat we een mooi seizoen tegemoet gaan.

za 11 mei 13.00u Blauw Geel'38/JUMBO JO15-6 - Den Dungen JO15-1
za 18 mei 13.15u Den Dungen JO15-1 - DAW Schaijk JO15-2JM

0386 Onder 15 Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase)