•

Den Dungen JO15-2

za 22 sep: Den Dungen JO15-2 - SV BLC JO15-2 (2 - 3)

De allereerste competitiewedstrijd van het seizoen is altijd een belangrijke, je wilt de competitie natuurlijk met een overwinning beginnen. Helaas is ons dit niet gelukt, Den Dungen verloor met 2-3 in een wedstrijd waar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest.

Vooraf was het voor de coaches even puzzelen wie dat er ging keepen, want ja, wanneer een team geen eigen keeper heeft moet je toch een oplossing bedenken. Vandaag was Joep de gelukkige die mocht beginnen als keeper.
Precies om 1 uur werd er afgetrapt op veld 1, de wedstrijd tegen BLC ging van start. Den Dungen begon fel aan de wedstrijd, won veel duels & dwong hierdoor kansen af. Na ongeveer een kleine 20 minuten spelen kwam BLC beter in de wedstrijd en kregen ook zij wat kansjes. Geen van de kansen ging er in. Tot de 31e minuut, na wat gepruts door onze verdediging was het 1 van de spelers van BLC die de bal het doel inschoot, 0-1! Het antwoord van Den Dungen liet niet al te lang op zich wachten, in de 34e minuut na een goede solo van Diego, speelde hij Mees aan, die op het randje van de 16 gevloerd werd. De scheids twijfelde niet & floot voor een vrije trap. Deze werd keurig netjes door onze spits Mees in doel geschoten. 1-1! Hierna floot de scheids voor de rust.

Een domper voor Den Dungen, Mees gaf aan niet verder te kunnen doordat hij teveel last heeft van de val en het neerkomen op zijn heup een paar minuten eerder. Door een paar omzettingen & tips die we hebben gegeven, gingen we op zoek naar onze 1e competitiewinst. De 2e helft begon niet zoals we gehoopt hadden, we verloren veel duels, de drang van BLC om de bal te hebben was er meer dan dat onze jongens die hadden. Automatisch kreeg BLC hierdoor ook kansen, 1 van die kansen ging er in de 45e minuut in. Helaas, 1-2! Den Dungen bleef voetballen en ging op zoek naar de gelijkmaker, deze kwam er ondanks een aantal kansen niet. En vaak zie je dan bij voetbal dat als je zelf niet scoort, de bal er dan wel aan de andere kant erin gaat. Dit was het geval in de 64e minuut. Helaas ook weer na gepruts & het niet wegwerken van de bal achterin, kon een speler van BLC de 1-3 maken, de wedstrijd was gespeeld. Althans, dat dachten we, want in de 67e minuut kon Diego plotseling scoren. 2-3! Den Dungen ging alles op alles zetten om toch nog de gelijkmaker te maken, maar helaas lukte dit niet, doordat BLC ons goed tegenhield.

Mannen, we hebben vandaag veel inzet gezien, echter hebben we deze wedstrijd o.a. door conditiegebrek verloren, maar ook door het niet wegwerken van de bal, terwijl dat op de 2 cruciale momenten wel kon! We gaan aan de conditie werken & dan zul je zien dat wij dit soort wedstrijden wel gaan winnen! Blijf in ieder geval plezier houden in het spelletje en inzet tonen dan komen de punten vanzelf.

za 20 apr 13.15u Den Dungen JO15-2 - RKDVC JO15-6
za 11 mei 13.15u Den Dungen JO15-2 - RPC JO15-3
za 18 mei 13.00u SV BLC JO15-3 - Den Dungen JO15-2

0386 Onder 15 Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase)