Den Dungen JO15-2

za 10 nov: SCG'18 JO15-3 - Den Dungen JO15-2 (0 - 7)

Derbyday wordt overduidelijk gewonnen door Den Dungen!

Derby's van Den Dungen tegen de club uit Sint Michielsgestel moet je ongeacht de stand altijd willen winnen!! Je moet erop gebrand zijn om er 3 punten aan over te houden. Dit hebben wij afgelopen week via berichten duidelijk gemaakt in de groepsapp.
Na een goede warming up op de fiets van Den Dungen naar Sint Michielsgestel gingen de 2 leiders de spelers voorbereiden op de derby tegen SCG 18' JO15-3! Vandaag de beschikking over 15 man, vanwege afmeldingen van Mark (basketbalwedstrijd) & Matthijs die nog altijd met zijn gezondheid aan het worstelen is. Instructies aan de mannen meegegeven dat we een fel strijdend Den Dungen wilden zien vanaf minuut 1. Bal kwijt = bal zo snel mogelijk heroveren! Lukt het degene niet die de bal verliest, dan moet een andere speler dat stapje extra zetten, SCG 18' mocht van de leiders totaal niet in hun spel komen.

Dit was dan ook te zien toen de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd floot, een goed spelend Den Dungen zat er kort & fel op, streed voor elke bal & SCG 18' kwam dan ook niet in de wedstrijd. Via een mooie aanval kwam Den Dungen dan ook in de 9e minuut op een 0-1 voorsprong, doelpuntenmaker Mees Coppens.
Na ongeveer 16 minuten gespeeld te hebben, stand 0-1 had Kasper de zwakke plekken ontdekt van de tegenstander, kwamen Kriek, Dries & Wiktor het veld in wat gelijk resultaat leverde. Eerst een goede aanval via meerdere spelers die uiteindelijk door Wiktor op de paal kwam, maar na een ander goede aanval was het uiteindelijk Kriek die de 0-2 maakte. Den Dungen kreeg vleugels & bleef aanval na aanval opzetten. Een aanval waar Milan volgens de grensrechter buitenspel stond (hij stond dat totaal niet) werd door de scheids afgefloten, maar 1 minuut later een mooie bal op Diego dat wel een aantal meter buitenspel stond, maar door mocht gaan van grens & scheidsrechter, betekende dat de 0-3 op het scorebord kwam te staan. Diego liep vliegensvlug naar de achterlijn, bewaarde het overzicht, legde voor en Milan gaf het beslissende tikje. Ook Max van Alebeek dacht: ik probeer het gewoon, Den Dungen kreeg een corner die Max ging nemen, hij draaide de corner in, zijn inzet kwam helaas tegen de paal.

Den Dungen bleef druk houden, bleef goed voetballen & Kriek maakte zijn 2e van de middag, 0-4! De verdediging stond als een huis, SCG 18' had weinig in te brengen. Een aantal minuten voor de rust kreeg Den Dungen een vrije trap, schuin voor de goal, ongeveer op 22 meter afstand. Mees ging achter de bal staan en draaide de vrije trap prachtig binnen! 0-5!

In de 2e helft heeft Den Dungen wat gas teruggenomen, kwam SCG 18' er af en toe een paar keer gevaarlijk uit en kreeg het begin van de 2e helft een penalty. De penalty was wat slapjes ingeschoten en werd gehouden door Adam. De boys kreeg de opdracht om te blijven voetballen, het combinatiespel weer op te zetten, dit werd bij vlagen goed gedaan, af en toe was alleen de eindpass wat slordig. Toch werd er nog gescoord door Kriek die daarmee zijn 3e van de middag maakte. Het slotakkoord was een paar minuten later voor Mees die tevens ook zijn 3e van de middag maakte. De scheids had genoeg gezien en floot af.

Mannen, blijf vooral het combinatiespel zoeken & strijd leveren. Doen we dit, dan maken we het veel tegenstanders erg lastig. Als dit ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd, dan genieten niet alleen de coaches van jullie spel, maar ook opa's, oma's, ouders, broertjes, zusjes of andere mensen van de club.

Matthijs, bedankt voor het komen kijken en het aanmoedigen van je team, hopelijk ben je snel beter.
Guus & Wiktor, bedankt voor jullie inzet bij de B3! Aankomende wedstrijd gewoon weer bij ons!

za 11 mei 13.15u Den Dungen JO15-2 - RPC JO15-3
za 18 mei 13.00u SV BLC JO15-3 - Den Dungen JO15-2

0386 Onder 15 Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase)