•

Den Dungen JO15-2

za 15 feb: Haarsteeg JO15-4 - Den Dungen JO15-2 (4 - 3)

Verliezen hoort bij de sport, maar vandaag was het verlies wel heel erg zuur en de “man in black” drukte wel heel nadrukkelijk zijn stempel op deze wedstrijd met gemakkelijk gegeven penalty’s en een aantal andere dubieuze beslissingen. Het begin was nog veelbelovend aan Dungense zijde want al in de vierde minuut werd het 0-1 toen Mathijs scoorde na een mooie pass van Lucas. Helaas was de vreugde van korte duur want enkele minuten later was het alweer gelijk na een ongelukkige klutsbal.

Daarna ontstond een meer spannende dan goede wedstrijd, mede door de lastige wind, met kansen voor beide ploegen. Haarsteeg moest het hebben van het fysieke spel, terwijl Den Dungen meer probeerde te voetballen. Mathijs, Freek en Lieuwe kregen kansen op een nieuwe Dungense voorsprong maar aan de andere kant moest gelegenheidskeeper Sem met een aantal prima reddingen een Haarsteegs doelpunt verijdelen. In de laatste minuut voor rust werd het toch 1-2 toen Mathijs opnieuw scoorde, nu op aangeven van Jur.

Met de wind flink tegen werd het moeilijk voetballen na rust, maar verdedigend kwamen we niet echt in de problemen. Dan maar een handje helpen dacht de scheids en hij legde de bal voor de eerste keer op de stip na een ongelukkige handsbal buiten de 16 meter (???). Deze werd feilloos benut en de stand was weer gelijk: 2-2. De jongens waren even van slag, maar 10 minuten voor tijd haalde Mathijs z’n gram door na een mooie actie van Lieuwe de bevrijdende 2-3 te maken. De arbiter van dienst baalde heel even zichtbaar en deelde nog geen minuut later maar weer een penalty uit in het voordeel van Haarsteeg en dit betekende 3-3. Tegen zoveel onrecht valt niet te spelen en toen kort voor tijd een zondagsschot van Haarsteeg in de goal verdween werd het zowaar nog 4-3 voor de thuisploeg. Om dan ook nog een paar minuten te vroeg af te fluiten was te verwachten maar het betekende wel flink balen.
Een onnodige en zeer onterechte nederlaag. De jongens hebben heel erg hard gewerkt tegen een ploeg die met fysiek spel de wedstrijd probeerde te ontregelen. Met daarbij opgeteld de harde wind en de bepalende rol van de scheids is het verlies wel te verklaren maar moeilijk te accepteren. Toch zal dat moeten want na de Carnavalsvakantie gaan we weer verder met deze spannende competitie waarin we nog steeds heel leuk bovenin meedoen.

za 20 apr 13.15u Den Dungen JO15-2 - RKDVC JO15-6
za 11 mei 13.15u Den Dungen JO15-2 - RPC JO15-3
za 18 mei 13.00u SV BLC JO15-3 - Den Dungen JO15-2

0386 Onder 15 Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase)