•  

Den Dungen JO15-3

za 15 okt: SV BLC JO15-3 - Den Dungen JO15-3 (9-1)

Het heeft even geduurd voordat jullie reporter de inspiratie vond om een verslag te maken van een wedstrijd van het derde JO15 van Den Dungen. Maar vandaag is het me toch gelukt en de trouwe lezers (ik hoop dat jullie dat worden) zullen aan het eind van het verslag begrijpen waarom.

In de afgelopen wedstrijden was de inspiratie ver te zoeken en ik wil daar ook niet te veel woorden aan vuil maken. Die wedstrijden zijn gespeeld, de uitslagen genoteerd en vergeten en de blik is gewoon weer op vooruit gezet. Punt.
Ok toch nog heel kort dan. Het was duidelijk dat het niet goed liep in het team en daarom heeft de coach besloten om in conclaaf* te gaan met de beide trainers. Hier zijn vele opties besproken; het aantrekken van een nieuwe spits, ene L. Messi, het uitwisselen van onze spits met het aanstormende talent Cristiano R. en het inhuren van een speler als Neymar. Maar de transfer periode is gesloten dus we gaan het dit seizoen gewoon doen met de spelers die er nu staan. De trainers stelden wel een paar kleine wijzigingen voor in de opstelling.

Onze jongens waren al vroeg aan het intrappen op veld 3 van sv BLC en hebben dat lang genoeg kunnen doen want het duurde even voordat de scheidsrechter er was. Toen de tegenstander op het veld kwam zagen we de bui al weer hangen. Weer een team van spelers die een kop en nek groter waren dan onze jongens. Met een paar minuten vertraging begonnen we toch aan de wedstrijd, en HOE !!!!

Vanaf het eerste fluitsignaal werd er gevoetbald met het hart. Er werd gevochten (figuurlijk dan) om iedere bal en we wisten lange tijd de tegenstander van scoren af te houden. Onze verdediging die vandaag bestond uit Daan, Willem, Stefan en Rens hield het achterin potdicht. Alleen omdat de boomlange spitsen van BLC met hun lange benen een sprint trokken waar zelfs een Ferrari jaloers op zou zijn wisten zij te scoren.
Ook het middenveld deed goed mee, ze hielpen de verdediging als dat nodig was en gaven de nodige voorzetten naar het spitsentrio Remco, Mike en Benno. Vooral Devin was overal op het veld te vinden en de tegenstanders werden er bijna moedeloos van als ze hem weer goed zagen storen. We waren vandaag veel vaker dan in de vorige wedstrijden op de helft van de tegenstander aan het voetballen en creëerden verschillende goede kansen. Helaas gingen die ballen net naast, belandden op de paal of werden gestopt door de keeper van BLC. Hoewel we met een 6 – 0 achterstand de rust in gingen was er het gevoel, in ieder geval bij jullie reporter, dat er een goaltje voor Den Dungen in zat vandaag.
Na een verfrissend drankje en een lichte versnapering (dank je wel Ties) begonnen we aan de tweede helft met net zoveel passie als we de eerste waren geëindigd. De lange spitsen van BLC kwamen nog maar zelden door onze verdediging heen. En als het ze al lukte dan kwamen ze ons slot op de deur Bram tegen. Met een paar goede uittrappen van Daan en Bram konden wij weer een nieuwe aanval opbouwen. Volgens mij werd BLC zelfs bang van de passie en inzet waarmee wij voetbalden. Het duurde dan ook niet lang voordat de aanvoerder van BLC aan de noodrem trok door hands te maken en van het veld gestuurd werd. Met 11 tegen 10 zorgden Ties, Joep en Teun voor een constante aanvoer van ballen naar de spitsen. Keer op keer kwamen Remco, Mike en Benno oog in oog te staan met de keeper van BLC. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de bal er in zou gaan.
Diep in de tweede helft werd onze inzet beloond. Na een goede pass vanaf het middenveld, volgens mij van Teun, kwam Remco vrij te staan voor de keeper. Maar voordat hij kon scoren werd hij in de 16 aangetikt door een verdediger van BLC en ging de bal op de stip. De penalty werd voortreffelijk genomen door Devin en zo konden we met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Jongens, wat jullie vandaag hebben laten zien dat is waar het bij voetbal om draait. Spelen als een team met inzet en passie en dan doet de uitslag er niet toe. Als jullie dit vast blijven houden dan gaan we nog een mooi seizoen tegemoet. We zullen geen kampioen worden maar als we spelen zoals we vandaag hebben gedaan dan hoeven we zeker niet laatste te worden.
Zoals de oud-voetballer Barry Hughes ooit zei: Voowal zo doowgaan


* conclaaf: moeilijk woord, voor de uitleg hiervan verwijs ik graag naar mijn collega D. van Dale.


Programma

Uitslagen

za 19 mei 13.00u Den Dungen JO15-3 - BVV/Timmermans Infra JO15-3 0 - 5
za 12 mei 13.00u OSC'45 JO15-1 - Den Dungen JO15-3 7 - 0
wo 9 mei 18.45u Den Dungen JO15-3 - ST S.C.I./RKVV Sint Michielsgestel JO15-3 4 - 1
za 28 apr 13.00u Jan van Arckel JO15-2 - Den Dungen JO15-3 5 - 1
za 21 apr 13.00u Den Dungen JO15-3 - FC Engelen JO15-3 5 - 0

Stand

Onder 15 beker poule

Stand

0245 Onder 15 competitie (najaar)

Stand

0247 Onder 15 competitie (voorjaar)


Trainingstijden

  • ma 18.45u-20.00u
  • wo 18.45u-20.00u

Leiding

  • Kasper Kelderman
  • José Smitsmans

Sponsor

Mouwrik Waardenburg BV