•

Den Dungen JO19-1

za 16 sep: OJC ROSMALEN JO19-2 - Den Dungen JO19-1 (2 - 3)

DEN DUNGEN WINT, MAAR STRANDT HELAAS IN HET BEKERTOERNOOI

Op het schitterende hoofdveld van OJC werd aangetreden tegen de plaatselijke A2. Bij winst was er nog een kleine kans op plaatsing voor de volgende ronde maar het belangrijkste was dat Den Dungen weer bepaalde vastigheden ging toepassen en zichzelf verbeterd om te starten aan de competitie volgende week. Helaas werd er vandaag gespeeld zonder Dylen en Teun die beide een weekend weg waren.

Den Dungen begint scherp aan de wedstrijd en is dan ook de bovenliggende partij. Op momenten wordt er goed gespeeld en met name verdedigend staan we prima in de organisatie. Er wordt niets weggegeven en bij hoog druk zetten wordt het OJC flink lastig gemaakt. Dit levert kansen op voor Jens en Tom waarbij Tom een bal op de 16 via de doelman naast de goal ziet verdwijnen. Hoe langer de eerste helft duurt hoe slordiger Den Dungen gaat acteren. Hierdoor wordt OJC en krijgt het wat meer overwicht. Dit leidt uiteindelijk 3 minuten voor de rust tot de 1-0 nadat Den Dungen vergeet vooruit te stappen en druk op de bal te houden.

Na de rust gaat het tempo van Den Dungen flink omhoog en heeft OJC moeite om het tempo bij te houden. Er wordt snel gecombineerd en er wordt snel gespeeld via de middenmensen. Op deze manier sticht Den Dungen continu gevaar en dat leidt uiteindelijk tot de gelijkmaker. Den Dungen is niet tevreden en gaat door maar krijgt plots een penalty tegen door een handsbal, 2-1. Onze ploeg laat zien dat het beschikt over mentale weerbaarheid en blijft werken en strijden voor de 2-2. Na een schitterende combinatie tussen Jens en Tom prikt Tom de bal voorbij de keeper. Ook nu zijn we nog niet tevreden en blijven we gretig opzoek naar de winnende die uiteindelijk ook valt. Jens staat op de goede plaats(daar is hij ook spits voor geworden) om een rebound binnen te werken.

Leerzame wedstrijd waarin we onszelf zeker weer een stukje verbeterd hebben. Zeker in de 2e helft hebben we laten zien een goede ploeg te zijn met stuk voor stuk goede voetballers. Volgende week gaan we voor het echte werk mannen!

za 11 mei 15.45u FC Engelen JO19-2 - Den Dungen JO19-1
za 18 mei 15.15u Den Dungen JO19-1 - BMC JO19-1