Den Dungen JO19-1

za 23 sep: Den Dungen JO19-1 - SV BLC JO19-1 (4 - 0)

DEN DUNGEN BEGINT COMPETITIE MET EEVOUDIGE OVERWINNING

Vandaag ging het dan eindelijk gebeuren, voor de start van de nieuwe competitie kwam BLC uit Den Bosch op bezoek. Na een goede voorbereiding wordt het nu dus tijd voor het echte werk.

Al snel in de wedstrijd zette Den Dungen goed druk en kreeg het een aantal goede mogelijkheden die helaas onbenut bleven. Den Dungen was de bovenliggende partij en het was wachten op de 1e treffer. Die valt uiteindelijk na 22 minuten via Matthijs, die de bal via de kluts voor zijn voeten krijgt. Na de 1-0 ontstaat er nog meer ruimte op het veld voor Den Dungen. Uit het niets staat Jens 1 op 1 met de keeper en die blijkt een echte spits te zijn en maakt de 2e voor Den Dungen van die middag.

Na de rust is het spelbeeld precies hetzelfde alleen wordt er in een te laag tempo gespeeld om het de tegenstander echt lastig te maken. Te veel balcontacten en moeilijke keuzes zorgen ervoor dat het niveau wat omlaag gaat. Na verloop van tijd gaat het tempo weer iets omhoog, en lopen we vooruit in plaats van achteruit. Dit resulteert in grote kansen waarbij Jens nog 2 keer trefzeker is. Een hattrick bij de seizoensopening is altijd leuk voor een spits.

Prima overwinning mannen waarbij we moeten proberen om het tempo de gehele wedstrijd wat hoger te leggen. Verder missen we nog wat teveel kansen of maken we een verkeerde keuze voor de goal.