•

Den Dungen JO13-1

za 23 sep: Haarsteeg JO13-1 - Den Dungen JO13-1 (8 - 5)

Vorige week in de bekerwedstrijd tegen SBC kwamen we aanvallend tekort, vandaag lagen de problemen vooral achterin waar teveel persoonlijke fouten werden gemaakt en op het middenveld waar Haarsteeg wel heel gemakkelijk kon voetballen. De beginfase was redelijk dramatisch te noemen want binnen 20 minuten stonden we met 3-0 achter door 3 bijna identieke goals waarbij de rechtsbuiten van Haarsteeg keer op keer teveel vrijheid kreeg en die steeds eenvoudig kon worden bediend door de middenvelders. Gelukkig konden we ons daarna herstellen, de mouwen werden opgestroopt en Naomi gaf het goede voorbeeld door fel het duel in te gaan. Het leverde een ingooi op die snel werd genomen en met een mooi tikje van Sem kon de mee opgekomen Raf vrij op de keeper afgaan en zijn inzet betekende de 3-1. Hierna waren we los en een minuut later een schitterende dieptepass van Joep op Raf die op fraaie wijze zijn tweede goal maakte en de stand op 3-2 bracht.

We bleven goed doorgaan en nu was het Wout die de bal over de verdediging heen gooide en de razendsnelle Thomas in stelling bracht die iedereen eruit liep en de gelijkmaker achter de keeper schoot. Hiermee was de opgelopen schade gerepareerd en kon de wedstrijd eigenlijk opnieuw beginnen. We leken met 3-3 te gaan rusten, maar in de extra tijd (vreemd, want er waren geen blessures in de eerste helft) was het Haarsteeg die nog een mooie aanval opzette en 4-3 scoorde.

Met Ayoub en Ali in de spits begonnen we goed aan de tweede helft en het was Ayoub die na goed doorzetten zijn eerste Dungense treffer maakte en we stonden weer gelijk: 4-4. Helaas konden we niet lang nagenieten van deze goal want enkele minuten later was het alweer 5-4 voor Haarsteeg dat scoorde uit een corner waar aan Dungense zijde slecht gedekt werd. Kort daarna een reuzekans van Ayoub maar zijn inzet werd door de keeper van Haarsteeg gepakt. Toen brak weer een mindere fase aan waar Haarsteeg optimaal van profiteerde door 2x te scoren. Eerst via een snelle counter en daarna weer een dekkingsfout, stand 7-4 en wedstrijd gespeeld.

Daar dacht men aan Dungense kant anders over en nog één keer werd alles op alles gezet om het tij te doen keren. Daan kwam vrij te staan in de 16, maar kon niet scoren en Ayoub had pech met zijn schot tegen de paal. Toch kwamen we op 7-5 na werkelijk een prachtig doelpunt van Raf. Haarsteeg beantwoorde het Dungense slotoffensief door direct hierna te scoren en hiermee werd de eindstand bepaald op 8-5.

Jammer, er had meer ingezeten vandaag tegen een toch niet zo heel sterke tegenstander maar zoals in het begin van het verslag geschreven maakten we teveel fouten om de wedstrijd winnend te kunnen afsluiten. Volgende week weer een nieuwe kans, dan tegen ODC.