•

Den Dungen JO13-1

za 7 okt: Wilhelmina JO13-1 - Den Dungen JO13-1 (3 - 2)

Vorige week een ongelukkige nederlaag tegen ODC (5-4), maar vandaag weer nieuwe ronde, nieuwe kansen uit tegen Wilhelmina. De technische staf had deze keer weer wat wijzigingen in de opstelling en nu stond Marijn op het middenveld en werd Wout het slot op de deur achterin. Verder kwam Thomas links op het middenveld te spelen en Joep op rechts. Met al deze wijzigingen was het even zoeken geblazen, maar het moet gezegd worden het stond redelijk goed de eerste helft en het eerste kwartier ging het tussen beide ploegen gelijk op. Weinig kansen voor beide ploegen al was Wilhelmina iets gevaarlijker wanneer de bal achter onze achterhoede werd gespeeld. Toch was de eerste kans voor Den Dungen toen Ali na een goede actie van Joep kon schieten, maar helaas geen goal.

Na 20 minuten spelen kwam Wilhelmina op een 1-0 voorsprong toen een overtreding op Kriek niet bestraft werd en de linksbuiten zo vrij baan kreeg naar de goal. Keeper Tom kon de achterstand niet voorkomen toen de bal in de hoek werd geschoven. Gelukkig gingen we niet bij de pakken neerzitten en probeerden we de schade te repareren. Dit lukte al vrij snel toen een overtreding van Ali binnen de 16 meter werd bestraft met een penalty die feilloos werd binnengeschoten door Raf. Beelden van deze penalty, gemaakt door cameraman Rob, staan op de groepsapp!. Nog voor rust een hele mooie aanval over links met een goede kans voor Thomas, maar die kon net niet goed afdrukken waardoor we met een 1-1 stand gingen rusten.

Het spelbeeld van het laatste gedeelte van de eerste helft konden we helaas niet doortrekken in de tweede. Door de vele wisselingen werd het spel onrustig en werd er vergeten om simpel te voetballen. Hierdoor kon Wilhelmina steeds meer grip krijgen op het middenveld en na 5 minuten werd het 2-1 voor de thuisploeg toen een schot eerst op de paal kwam en er in de rebound werd gescoord. We konden hier niet veel meer tegenover zetten en kwamen een paar keer goed weg na slordig balverlies of verloren duels. Toch kwamen we 10 minuten voor tijd uit het niets op 2-2. Na een snel uitgevoerde counter over een paar schijven was het Ali die Naomi bereikte die vanaf 25 meter uithaalde en de bal op schitterende wijze tegen de touwen schoot. Heerlijke goal, maar lang konden we niet genieten van deze treffer, want vrijwel vanaf de aftrap was het Wilhelmina dat de aanval zocht en wel heel simpel weer op voorsprong kon komen door matig verdedigen aan Dungense kant: 3-2.

Helaas konden we in de slotfase niet meer de druk naar voren zetten om wederom op gelijke hoogte te komen en werd zo de derde nederlaag een feit. Jammer, want Wilhelmina is een tegenstander waar mogelijkheden tegen lagen en over de eerste helft kan iedereen tevreden zijn. Jammer genoeg kunnen we dit nog niet een hele wedstrijd volhouden, maar met gerichte training en de opgedane ervaringen moet het op termijn mogelijk zijn om resultaat te boeken.

za 11 mei 11.30u Den Dungen JO13-1 - Nieuwkuijk JO13-1
za 18 mei 13.00u NLC'03 JO13-1JM - Den Dungen JO13-1
wo 22 mei 19.00u Den Dungen JO13-1 - CHC JO13-1

• Ma : 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1
  • Wo: 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1