•

Den Dungen JO13-1

za 14 okt: Den Dungen JO13-1 - Avanti JO13-2

Omdat BVV een klasse lager is gaan voetballen speelden we vandaag geen competitiewedstrijd, maar een vriendschappelijk duel tegen 2e klasser Avanti JO13-2. Al vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Geert waren de Dungense bedoelingen duidelijk. Er werd vol op de aanval gespeeld met 3 spitsen en schaduwspits Ayoub daar kort achter. In de 2e minuut al een pegel van Raf die op de lat uiteen spatte en even later een mooie aanval via Ayoub en Kriek waarna Joep een goede kans kreeg op de openingstreffer. Dit lukte nog niet maar binnen een kwartier kwamen we toch verdiend op 1-0 toen op rechts Thomas werd aangespeeld die zijn snelheid gebruikte, het overzicht behield en Joep aanspeelde die nu wel scoorde: 1-0. Niet veel later stond het al 2-0 toen diezelfde Joep de man van de assist was en Ayoub de gelegenheid bood om te scoren.

In het vervolg van deze eerste helft bleef Den Dungen de dominante ploeg al probeerde Avanti wat meer van zich af te bijten. Onze verdediging met keeeper Tom, Daan, Wout, Sven en Tom bleef echter zonder al te veel problemen overeind en gaf weinig weg. Op het middenveld deelden Marijn en Raf de lakens uit en onze voorhoede kon hierdoor meerdere keren op doel schieten maar Avanti beschikte over een uitstekende keeper die de 2-0 kon vasthouden tot de rust. Thomas zag een schot op de lat komen en ook Kriek en Marijjn waren nog gevaarlijk. Geen doelpunten meer tot de rust, maar over het spel konden we tevreden zijn.

Sem en Ali maakten in de tweede helft hun opwachting en al snel leidde dit tot een enorme kans voor rechtsbuiten Sem die oog-in-oog kwam met de keeper van Avanti maar jammer genoeg niet kon afronden. Avanti kwam daarna wat beter in het spel en scoorde na een goed uitgespeelde aanval de aansluitingstreffer: 2-1. We raakten nu echter niet in paniek en al snel werd de marge weer op 2 doelpunten gebracht toen Ayoub met een prachtige dieptepass Joep bereikte die op snelheid richting goal kon sprinten, de bal breed gaf op de mee opgekomen Kriek die de bal hard en hoog in het dak van de goal schoot en de stand zo op 3-1 bracht.

De overwinning werd in het restant van de wedstrijd veilig gesteld toen Sem na een mooie actie Joep aanspeelde die fraai raak schoot (4-1) en na goed doorzetten was het Raf (die inmiddels centraal achterin was gaan spelen) die de eindstand op 5-1 bracht. Al met al een goede overwinning op een sportief spelend Avanti dat een maatje te klein was voor onze mannen. Hopelijk geeft dit de ploeg weer wat meer zelfvertrouwen na de soms ongelukkige nederlagen van de afgelopen weken. Zaterdag zal hoofdklasser DVG een tegenstander zijn van een geheel ander kaliber maar als de inzet en het spel zo blijven kunnen we zeker weer een leuke pot voetbal verwachten.

za 11 mei 11.30u Den Dungen JO13-1 - Nieuwkuijk JO13-1
za 18 mei 13.00u NLC'03 JO13-1JM - Den Dungen JO13-1
wo 22 mei 19.00u Den Dungen JO13-1 - CHC JO13-1

• Ma : 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1
  • Wo: 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1