•

Den Dungen JO13-1

za 11 nov: Den Dungen JO13-1 - BMC JO13-1 (2 - 1)

Vorige week een knappe overwinning op RWB, vandaag wilden we de volgende stap zetten door BMC opzij te zetten. De technische staf waarschuwde onze jongens vooraf om de hekkensluiter van de competitie niet te onderschatten, maar de boodschap leek niet overgekomen te zijn want de eerste helft was van Dungense kant erg matig. BMC voetbalde behoorlijk mee en was zeker niet de mindere. Toch was de eerste (schiet-)kans voor Den Dungen toen Marijn van buiten de 16-meter op doel vuurde maar de keeper van BMC tikte de bal net over. De volgende kans was voor BMC en deze ging er wel in, keeper Thom werd met een mooie trap van BMC verslagen doordat de bal net onder de lat in de touwen belandde.

Onze jongens schrokken nu eindelijk wakker en in de laatste fase van de eerste helft werd er eindelijk wat beter gevoetbald. De kansen bleven dan ook niet uit en met name Ayoub was met een vrije trap en een kopbal dicht bij de gelijkmaker. In de rust kwam het besef dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden en de jacht op de 1-1 werd geopend. Al binnen de minuut was het raak toen Ayoub attent was bij een corner en zijn lichaam goed gebruikte om de 1-1 binnen te knikken. Nu wilden onze jongens meer en moesten de 3 punten gepakt worden.

Zo'n tien minuten na rust kreeg Den Dungen een penalty toen Thomas binnen het strafschopgebied naar beneden werd getrokken. Helaas miste Ayoub dit buitenkansje door de bal te slap in te schieten waardoor de keeper redding kon brengen. Toch werd het gelukkig 2-1 toen Raf een vrije trap op schitterende wijze binnenschoot. De laatste 10 minuten was het af en toe bibberen. Er werd vooral op het middenveld veel en onnodig balverlies geleden waardoor BMC regelmatig gevaarlijk kon worden. Met kunst en vliegwerk werd de kleine voorsprong vastgehouden en konden de drie punten worden bijgeschreven.

Al met al een zwaarbevochten overwinning, de les van vandaag is dat niemand onderschat mag worden en dat er gevoetbald en gestreden moet worden om te kunnen winnen. Volgende week tegen BLC, dat wordt gezien de laatste uitslagen een zware pot maar als we voetballen net als vorige week moet het mogelijk zijn om weer een mooi resultaat te boeken.

za 6 apr 11.30u Den Dungen JO13-1 - Margriet JO13-3
za 13 apr 10.30u VV Trinitas Oisterwijk JO13-5 - Den Dungen JO13-1

• Ma : 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1
  • Wo: 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1