•

Den Dungen JO13-1

za 18 nov: SV BLC JO13-1 - Den Dungen JO13-1 (3 - 2)

Vandaag een 6-punten wedstrijd tegen BLC, bij winst zouden we vrijwel zeker zijn van handhaving in de eerste klasse, en ook een gelijkspel zou op voorhand niet verkeerd zijn. Jammer genoeg was Joep ziek en ook de onfortuinlijke Sven kon niet meedoen. Gelukkig waren Roemer en Nik van de JO11-1 bereid om hun plaatsen in te nemen. Met een koude herfstwind in de rug begonnen we goed aan de wedstrijd. Het balletje ging goed van voet naar voet en BLC hapte al snel naar adem. In minuut 8 werden we beloond voor het goede begin toen Thomas op rechts werd weggestuurd en zijn voorzet werd door een BLC-verdediger in eigen doel gewerkt. Helaas letten we bij de aftrap niet goed op, want in dezelfde minuut kwam BLC alweer langszij toen we achterin even niet goed opletten en de behendige rechtsbuiten van BLC iedereen te slim af was en de 1-1 scoorde.

We lieten dit niet op ons zitten en namen al snel weer het initiatief. Raf zocht de diepte, werd vrij voor de keeper gezet maar jammer genoeg schoot hij op de paal ipv in het doel. Toch kwamen we weer op voorsprong, Ali bereikte met een prachtige dieptepass Ayoub die niet aarzelde en op fraaie wijze de 1-2 binnenschoot. Ook nu konden we niet lang van de voorsprong genieten. Met de 2e geslaagde aanval scoorde BLC 2-2, al rook het ditmaal hevig naar buitenspel. De scheidsrechter keurde de goal goed en er zat niets anders op dan weer de aanval te zoeken. Dit deden we weer met overtuiging en voor rust kregen we nog diverse kansen om voor een derde keer op voorsprong te komen. Ook BLC kreeg voor rust nog een paar kansjes, maar als er 1 ploeg verdiende om bij rust op voorsprong te staan was het Den Dungen wel.

Met een compleet nieuwe voorhoede begonnen we aan de tweede helft, maar ook nu was het de tegenstander die kort na rust via een counter wist te scoren en dus stonden we geheel tegen de verhouding in op een 3-2 achterstand. Gezien de tijd die we nog hadden geen ramp, maar jammer genoeg werd het voetbal gedurende de 2e helft steeds minder. We bleven de bovenliggende ploeg, maar BLC was met enkele counters levensgevaarlijk en Thom hield ons met enkele fraaie reddingen op de been. De vele positiewisselingen deden de ploeg geen goed en ook het geluk ontbrak vandaag. Zo schoot Ali net over en in de laatste minuut schoot Raf na een overtreding op Roemer de bal via een vrije trap op de lat. Zelfs een wissel in de 2e minuut van de blessuretijd gaf niet het juiste resultaat....

Jammer, en onnodig deze nederlaag. In de eerste helft zagen we een goed spelend Den Dungen dat toen de overwinning eigenlijk al gepakt zou moeten hebben. De tweede helft was minder en zat het ook niet mee. Door deze nederlaag wordt het nog spannend onderin en moeten we alle zeilen bij zetten om erin te blijven. Volgende week tegen koploper TGG dat tegen ons kampioen kan worden. Het zal moeilijk worden, maar we hebben niets te verliezen. Wellicht verstandig om de tactiek enigszins aan te passen en niet vol op de aanval te spelen. Met de inzet en werklust zat het wel goed vandaag en daar zullen we het volgende week ook van moeten hebben. Roemer en Nik bedankt voor het meedoen en Joep en Sven beterschap.

za 11 mei 11.30u Den Dungen JO13-1 - Nieuwkuijk JO13-1
za 18 mei 13.00u NLC'03 JO13-1JM - Den Dungen JO13-1
wo 22 mei 19.00u Den Dungen JO13-1 - CHC JO13-1

• Ma : 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1
  • Wo: 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1