•

Den Dungen JO13-1

za 12 mei: Den Dungen JO13-1 - Haarsteeg JO13-1 (3 - 2)

Een tomeloze energie, enorme werklust en op de juiste momenten scoren waren vandaag de belangrijkste ingrediënten om de overwinning op het sterke Haarsteeg te kunnen verklaren. Haarsteeg had het idee om wellicht nog mee te doen om het kampioenschap, maar kan deze hoop na vandaag definitief laten varen. Onze jongens deelden namelijk een flinke tik uit door met 3-2 te winnen.

Haarsteeg beschikt over een goed voetballende ploeg waar steeds gemakkelijk de vrije man werd gevonden en daar hadden we het bij vlagen erg moeilijk mee. De eerste kans was dan ook voor onze tegenstander, maar langzaam maar zeker groeiden we in de wedstrijd. Een goed genomen corner van Raf kwam voor de voeten van Wout die de bal hard op de lat schoot. Daarna weer een aantal kansen voor Haarsteeg, maar we wisten de nul op het scorebord te houden, ondermeer door een mooie save van keeper Thom.

Net voor rust werd na een slordige pass van Haarsteeg de bal veroverd en Thomas alleen voor de keeper gezet, die knap redde. Toch werd het in de diepe blessuretijd van de eerste helft nog 1-0 voor Den Dungen. Ali dolde op de achterlijn een aantal Haarsteeg-spelers en bood Kriek de gelegeheid om de 1-0 te maken waardoor we met een lekker gevoel de rust ingingen.

Zoals verwacht drong Haarsteeg na de hervatting flink aan en na ruim 5 minuten was het alweer gelijk na een goede actie van hun razendsnelle rechtsbuiten die een medespeler in staat stelde om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1. Gelukkig lieten we de kopjes niet hangen en kropen we af en toe weer uit onze schulp. Een hele fraaie 1-2 tussen Ali en Raf leidde bijna tot een nieuwe voorsprong, maar Ali werd gestuit door de prima Haarsteeg-keeper. Even later kreeg ook Kriek een kans, maar ook hij werd door de keeper van scoren af gehouden.

Ook Haarsteeg kreeg kansen, maar Thom verrichte weer een aantal cruciale reddingen vandaag en zo bleven we in de wedstrijd. Zo’n 5 minuten voor tijd een mooie actie op rechts van Thomas die Ayoub aanspeelt die zich knap vrij maakt en de belangrijke 2-1 scoort. In de laatste minuut een werkelijk geweldige combinatie tussen Kriek, Ali en Thomas waarbij laatstgenoemde de bevrijdende 3-1 wist te scoren. Diep in blessuretijd maakte Haarsteeg nog 3-2, maar deze hele knappe overwinning gaven we niet meer weg.

Een compliment is wel op zijn plaats voor het hele team inclusief begeleiding. Het is best een moeizaam seizoen geweest, maar de groei is duidelijk te zien en we worden steeds beter. Met nog 3 wedstrijden te gaan kunnen we nog een sprongetje maken op de ranglijst en als iedereen keihard blijft werken zoals vandaag moet dat zeker lukken. Nik en Ruud, bedankt voor het meedoen.

za 11 mei 11.30u Den Dungen JO13-1 - Nieuwkuijk JO13-1

• Ma : 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1
  • Wo: 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1