•

Den Dungen JO13-1

za 26 mei: MVV'58 JO13-1 - Den Dungen JO13-1 (1 - 2)

Op deze snikhete zaterdagochtend mochten we de kunstgraswei van MVV’58 in Meteren in, een vrij sterke tegenstander die ons al vanaf het begin onder druk probeerde te zetten. Ze zaten er heel kort op, waardoor het voor ons moeilijk was om aan het voetballen toe te komen. De eerste en beste kansen waren dan ook voor MVV’58, maar Thom stond weer eens een berewedstrijd te keepen en ook de lat was ons gunstig gezind. Zo heel af en toe konden we combinerend de vrije man vinden en kregen we enkele schietkansen via Kriek en Joep. Zo’n 10 min. voor rust een heerlijke aanval van Den Dungen via Ayoub, Kriek en Ali die de bal op maat gaf aan Joep die heel knap vanuit een verre hoek wist te scoren: 0-1.

Jammer genoeg ging de scheidsrechter meer en meer op zijn strepen staan en floot steeds meer in ons nadeel. Pal voor rust legde hij wel heel gemakkelijk de bal op de stip na een heel licht contact, maar Thom groeide voor heel even uit tot held van de wedstrijd door de penalty te stoppen en ook de rebound op knappe wijze te keren. Zo gingen we, enigszins tegen de verhouding in, rusten met een 0-1 voorsprong.

Met 3 frisse spelers in de ploeg was het tegenhouden geblazen in de tweede helft, maar dat leek ons steeds beter af te gaan. MVV’58 probeerde het wel maar we bleven overeind totdat een met een hele diepe bal hun snelle man aan het werk werd gezet die knap 1-1 scoorde. Gelukkig leek hiermee het kruid wel verschoten bij MVV’58. Den Dungen kreeg weer wat meer balbezit en werd af en toe gevaarlijk zonder heel grote kansen te krijgen. Toch kwamen we weer op voorsprong toen Ali op rechts een voorzet gaf die bij de 2e paal biinenviel. Misschien wat gelukkig, maar niet minder fraai deze tweede Dungense treffer waardoor het 1-2 werd.

In de slotfase probeerde de tegenstander het nog wel maar de hitte en de felle duels die zij eerder leverden brak hun nu op en zo sleepten we de minimale voorsprong tot aan het einde over de streep. Een hele knappe overwinning, misschien was het voetbal niet super vandaag maar jullie inzet was dat wel, zeker op het einde toen de mussen zowat van het dak begonnen te vallen. Door een hele knappe serie (10 uit 4) zijn we nu opgeklommen tot de vijfde plaats en bij een overwinning woensdag op Haaften kunnen we zelfs nog 4de worden.

za 11 mei 11.30u Den Dungen JO13-1 - Nieuwkuijk JO13-1

• Ma : 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1
  • Wo: 18.45 tot 20.00 uur KL 2 Veld 1