•

Den Dungen JO13-1

za 15 sep: Den Dungen JO13-1 - FC Eindhoven AV JO13-1 (7 - 3)

Vandaag was het weer zover. Onze jongens en zeker niet te vergeten onze meiden moesten weer het veld in.Na 2 gewonnen wedstrijden voor de beker (2-0 tegen Unitas'59 en 5-1 tegen Acht) moesten we tegen de koploper FC Eindhoven. Ook een eerste klasser. Dus hadden we ze goed ingepeperd dat het vandaag waarschijnlijk moeilijker zou gaan. Dit leek in het begin ook zo te zijn, want na onoplettendheid en miscommunicatie stonden we vrij snel met 0-2 achter. Toch waren we zeker al gevaarlijk geweest met Milan en Femke (alleen op de keeper) op de voorposten. We kregen geleidelijk aan wat meer vat op de wedstrijd door wat verschuivingen en kon Milan als eerste de bal in het doel tikken. We werden steeds gevaarlijker door de bal goed rond te spelen met op het middenveld Daan, Roemer, Ali en Lorenza. Hier kwamen dan ook een van de vele corners uit. Wout kon dan ook van de 2e lijn vlak voor rust de bal met zijn linker uithalen en in de touwen jagen. Achterin kon met Willem, Tom en Sem de bal goed weggewerkt worden. Dus was het 2-2 in de rust.
In de tweede helft gingen we als een speer van start. Nik kon van rechts de bal heel goed binnen schieten en Thomas had zijn brommer maar eens aangezeten kon natuurlijk niet achterblijven. 4-2.
Hierna werd het gevaarlijker voor ons. De tegenstander zette flink druk, waar we achterin met nu met de sterk verdedigende Rens flink aan de bak moesten. Toch scoorde de tegenstander na wederom een onoplettendheidje.
We lieten onze kop niet hangen en gingen door. Dankzij de goed werkende Milan kon hij zijn tweede goal binnen tikken na een prima voorzet van Nik. Daarna kon Thomas na een foutje achterin bij de tegenstander de bal langs de keeper schuiven. 6-3. De tegenstander was gebroken en om het feestjecompleet te maken draaide Ruud zichzelf mooi open rond de 16 en schoot met een geweldige schot de bal in de kruising.
We zagen met vlagen zeer goed overspel, wat super is om te zien, maar ook nog leerpuntjes wat niet erg is zo in het begin van het seizoen. Iedereen vond het een mooie wedstrijd om te zien. Goed gedaan.
Op naar de competitie, wat weer een hele uitdaging gaat worden.