•

Den Dungen JO13-2

za 3 nov: FC Engelen JO13-3 - Den Dungen JO13-2 (4 - 3)

Vandaag was het dan zover, de wedstrijd om de eerste plaats. Of te wel de jongens scheiden van de mannen. We moesten het opnemen tegen mede koploper FC Engelen JO13 -3 uit Engelen. Na een goede voorbereiding op de trainingen deze week, waren we er klaar voor om de strijd aan te gaan en om een voorschot te nemen op het kampioenschap??? Normaal praten we hier niet over, maar als we zouden winnen zetten we daar wel een flinke stap in! Eenmaal aan de gang bleek al snel dat het niet verwonderlijk was waarom ENGELEN mee bovenaan stond. Na elkaar de eerste 10 minuten afgetast te hebben, begonnen wij wel iets beter te voetballen en er ontstonden een paar kleine kansen.Toch was het wel op onze tellen passen voor de counter van Engelen! Na een paar goede combinaties waren wij het die uiteindelijk op een 0-1 voorsprong kwamen via RANDY. Uit een corner van YANNICK, kopte hij de bal prima binnen. Ondanks deze voorsprong en balbezit ging het niet allemaal vanzelf en voordat we het goed en wel in de gaten hadden scoorden zij al weer de 1-1.Deze tegengoal viel iets eerder dan dat we gehoopt hadden en de spanning was weer terug!!! Vanaf dat moment gingen wij iets minder scherp te werk. de passing en aanname werden steeds minder. Desondanks waren wij het toch weer die op een 1-2 voor kwamen. De bal ging via FREEK naar TIMO, en die zag in zijn ooghoeken wederom RANDY vrij staan. Die twijfelde geen moment, en tikte zo de bal binnen.Met nog een aantal minuten tot de rust dachten we dit wel vol te gaan houden, maar helaas door een ongelukkige bal van JUR ( tegen een speler van Engelen) kon de directe man van WOUTER zo maar door lopen en toch nog de 2-2 maken. Positioneel stonden we toen niet helemaal goed...

In de rust werd de tactiek een beetje aangepast, en gingen we weer vol goede moed de tweede helft in. Al snel gingen we weer veel beter voetballen en kwamen er ook kansen. Helaas voor ons had de coach van Engelen de keeper gewisseld en deze nieuwe jonge hield ons van een op nieuwe voorsprong af!!! Engelen beperkte zich op dat moment nog maar tot het spelen op de counter. Helaas deden zij dat zo goed, dat niet wij maar zij op een voorsprong kwamen( ik persoonlijk vond dat op dat moment onterecht). KOEN kon in eerste instantie nog redding brengen, maar doordat hij de bal niet klem had kon een inkomende speler hem binnen tikken. Ondanks deze tegenvaller pakte we wel snel de draad weer op,en we gingen gewoon weer in de aanval. Het was te prijzen hoe we met deze situatie om gingen en mede daardoor konden we toch weer snel terug komen tot 3-3 via DIRK (afstandschot).Het geloof was weer terug en met nog tien minuten op de klok gingen we er vol voor om de drie punten mee naar Den Dungen te nemen. Helaas voor ons stond de keeper andermaal in de weg. Hij redde zeker drie doelpogingen op miraculeuze wijze. Vooral de vrije trap van YANNICK kon hij nog net met zijn vingertoppen over tikken. Uiteindelijk leek er berusting te komen in een punten deling. Alleen Engelen dacht daar anders overOp twee minuten voor het einde via een counter, stonden we even niet op te letten en de links buiten kon zomaar door lopen tot de achterlijn. Eenmaal daar aan gekomen legde hij de bal terug en kon de spit hem scoren..4-3...De grond zakte onder onze voeten vandaan, zo teleurgesteld dat we waren...de titel kansen verdwenen als sneeuw voor de zon..Ik zelf zat in zak en as,zo onterecht dat ik het vond.( Niet voor ons zelf, maar voor de boys). Met nog 1,5 minuut te gaan moesten we nog een keer aftrappen. Het knappe was dat ze elkaar nog 1 maal op pepten en er vol voor gingen. Uiteindelijk kregen we zelfs toen nog een kans, in de laatste tien sec. kon BO via een afvallende bal loei hard afdrukken.Maar helaas joeg hij de bal net over.

Heren: Ondanks het verlies willen wij als leiding jullie wederom complimenteren over het getoonde spel en passie die jullie vandaag hebben laten zien...We hebben het wel vaker gezegd, maar wij zijn vandaag SUPER TROTS om jullie leiders te zijn...Wij willen deze wedstrijd dan ook waarderen met een dikke 9..

Om eenmaal te spreken met een WWWtje van willie:Er valt niks meer aan te doen, maar dit was wel de beste wedstrijd van het seizoen...Blijf zo voetballen en trainen....KLASSE HEREN.

wo 8 mei 19.00u Den Dungen JO13-2 - Hedel JO13-1
za 11 mei 11.00u ST Alem/RKVSC/Heerewaarden JO13-1 - Den Dungen JO13-2
za 18 mei 11.30u Den Dungen JO13-2 - DBN'22 JO13-1