•

Den Dungen JO13-2

za 4 mei: Den Dungen JO13-2 - SCG'18 JO13-3 (7 - 5)

Na een aantal weken radiostilte door vakantie en vergeetachtigheid van mij is hier dan toch echt mijn eerste verslag van het seizoen. Ronnie, ik ga mijn best doen!

Deze week kwam Gestel bij ons op bezoek, het blauw-zwart was nog wel even wennen, maar ons doel was duidelijk. Er telt namelijk maar 1 regel in de voetballerij en dat is never nooit verliezen van Gestel! Met die wetenschap en de les van onze vorige wedstrijd gingen wij met 10 man van onszelf en 3 leenspelers uit de JO12-1 het veld op. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Gestel was fysiek een maatje groter dan ons (op zo goed als elke positie ook letterlijk), maar dan moet je zoeken naar de voetballende oplossing. Dit gebeurde goed en leidde tot een aantal goede kansen, maar als je de kansen niet maakt dan scoort vaak de tegenstander. Zo ook hier en wel tot 3 keer toe… 0-3! Wij lieten ons echter niet kennen en vochten knap terug! Na een gouden wissel (al zeg ik het zelf) wist Joris Levens na 10 seconde in het veld te staan de 1-3 te scoren. Daar hield het echter niet op, na goed combinatievoetbal kwamen wij keer op keer gevaarlijk voor het doel. Hieruit kwamen dan ook 2 doelpunten voort door opnieuw Joris en Dirk. 3-3 prima ruststand.. Al dacht Gestel hier anders over en prikten zij net voor rust nog even de 3-4 binnen.

De tweede helft een nog sterker Den Dungen. De ene na de andere prachtige combinatie werd rondgespeeld en na wat omzettingen stond ook achterin alles muurvast. Één man in het bijzonder was deze wedstrijd niet te stoppen; Dirk liep 1, 2, 3, 4 man voorbij voordat ze hem onderuit schopten en uit de daaropvolgende vrije trap scoorde Yannick de 4-4. Volgens mij smaakte dit doelpunt naar meer want samen met onze andere “Hattrick Held” Joris brachten zij de score naar 6-4 in ons voordeel! Nu denken jullie vast, wat een prachtige wedstrijd was dat! Maar we zijn nog niet klaar hoor! Gestel scoorde nogmaals en onze comfortabele marge van 2 slonk terug naar 1 en bijna zelfs naar 0 als Koen niet in het goal stond! Het was opruimen achterin, vechten voor elke meter en uiteindelijk de opluchting toen Yannick in de 32e minuut van de tweede helft de 7-5 scoorde!

Jongens wat een wedstrijd, wat een genot! Ik ben echt trots op wat ik heb gezien! Niemand gaf op en iedereen ging vol voor de drie punten. Zaterdag de koploper Zwaluw en die gaan we ook gewoon pakken! Tot volgende week!

za 20 apr 11.45u Nivo Sparta JO13-2 - Den Dungen JO13-2
wo 8 mei 19.00u Den Dungen JO13-2 - Hedel JO13-1
za 11 mei 11.00u ST Alem/RKVSC/Heerewaarden JO13-1 - Den Dungen JO13-2