•  

Den Dungen 9

zo 28 okt: Den Dungen 9 - Essche Boys 4 (5 - 1)

In de prille herfst met koude ochtendwind stonden het negende elftal van Den Dungen tegen het vierde van Essche Boys aan de aftrap op een goede grasmat. Elf man in het veld en één 'bankzitter' die wissel stond maar niet op de bank zat. Hij mocht vanaf de zijlijn met vlag in de hand de wedstrijd observeren. Vier versterkingen van het derde elftal (Jordy, Jardy, Tim en Yannick) waren met een glimlach bereid om met ons team mee te ballen.
Den Dungen had de smaak meteen te pakken met direct de dominantie in handen. Een lange pass in de '16 wordt met het hoofd verlengd door Niek en Mats kan van dichtbij intikken: 1-0. Bam, die zit! Essche boys wordt in deze fase meer naar achteren gedrukt door het opportunistisch spelende Den Dungen. De Dungense rechtsback Tim ziet zijn kans schoon en trapt de bal met een heus zondagsschot zo vanaf een meter of veertig ver buiten het bereik van alles en iedereen in de kruising. Wat een beauty, zo maar ineens voor het eerst deze zondag uithalen en dan feilloos scoren. Den Dungen is nog niet klaar als Mats de bal zachtjes maar fijn terug legt op Jardy die heel kalmpjes de bal tegendraads de verre hoek in schiet. Ruststand 3-0 en als we ons niet laten overrompelen is dat een garantie voor de eerste driepunter.
Essche Boys wil gaan voor zijn laatste kans en komt feller uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Fel in de passing, fel in de coaching en ook fel in de duels met ooit verkeerd getimede tackles maar ja dat risico hoort bij het maken van een sliding. Jeffrey krijgt het drukker als de verdediging de mannen uit Esch buiten het strafschopgebied houdt en daarmee dwingt tot schoten uit de tweede lijn. Die schoten worden niet goed genoeg geblokt door de defensie en maakt Essche Boys gevaarlijker. Het terechte doelpunt van de uitploeg valt vanuit zo'n schot en Jeffrey gaat de mist in bij het vastpakken van de bal. Een klassieker der keepersblunders, de bal glibbert ongelukkig langs de handschoenen, door de benen en in het net. Kan gebeuren, jammer maar beter nu dan bij een 1-1 of 0-0 tussenstand. Nu kan Den Dungen zich sportief weer revancheren door schoon schip te houden vanaf dat moment.
Aanvallend lopen we ook niet achteruit en vooral de ingevallen Yannick creëert er op los maar schot op schot word gepareerd door de sluitpost van Essche Boys. Zijn werklust blijft gelukkig niet onbeloond want via een lage voorzet vlak bij de linker zijlijn krijgt hij de assist op zijn naam als de totaal vrijstaande Jardy de tip-in benut. Het slotakkoord in het scoreverloop is aan Pim die na een geniepige pass tussendoor van Yannick koeltjes de eindstand op het bord zet. 5-1 gewonnen. Zeg het voort, zeg het voort. De eerste overwinning van dit seizoen. Lekker voor het zelfvertrouwen, de sfeer, de ranglijst en ook voor al het andere. Bedankt aan onze tijdelijke spelers van een ander seniorenelftal. Volgende week een nieuwe match.
Ciske van Pinxteren


Programma

zo 25 nov 11.00u SV BLC 3 - Den Dungen 9
zo 2 dec 10.00u Den Dungen 9 - RKKSV 5
zo 9 dec 10.30u RKDVC 13 - Den Dungen 9
zo 16 dec 10.00u SCG'18 9 - Den Dungen 9

Uitslagen

zo 18 nov 10.00u Den Dungen 9 - CHC 5 1 - 2
zo 4 nov 11.00u OSC'45 5 - Den Dungen 9 7 - 3
zo 28 okt 10.00u Den Dungen 9 - Essche Boys 4 5 - 1
zo 14 okt 10.00u Wilhelmina 8 - Den Dungen 9 7 - 7
zo 7 okt 11.00u Den Dungen 9 - Real Lunet 5 2 - 6

Stand

0519 Mannen Zondag reserve

Stand

Mannen beker reserve zondag poule


Trainingstijden

  • do 19.00-20.00 uur

Volgende wedstrijd

zondag 25 november, 11.00u
SV BLC 3 - Den Dungen 9


Leiding

  • Hans van de Loo

Sponsor

HCR Boer Goossens