•  

Den Dungen 9

zo 19 mei: Real Lunet 5 - Den Dungen 9 (11 - 1)

Zoals de uitslag bovenin doet vermoeden was het absoluut geen spannende, enerverende zondagochtend in Vught voor de aanwezige spelers van Den Dungen. Negen spelers waren zo vriendelijk om de voorlaatste wedstrijd van dit seizoen van dichtbij mee te maken in het veld. De anderen waren zoals zo vaak dit kalenderjaar afwezig door ziekte, zuipen, katers of andere excuses. Het kan dat dit eens voorkomt dat gebeurt iedereen. Maar dit is geen uitzondering bij een aantal maar de wekelijkse routine. Vijf spelers van dit historische team zien we volgend jaar terug in andere teams. Dat is jammer maar veel gaan studeren en na zo'n seizoen met het soort wedstrijden als vandaag met negen spelers is het begrijpelijk dat je niet je contributie wil betalen. Voor 1 juni moet iedereen zich uitschrijven, anders betaal je nog voor één jaar je contributie en dat is toch minder prettig voor de bankrekening.
De negen spelers zijn: Jeffrey, Bertie, Tim, Sander, Guus, Niek, Pim, Bart en Ciske. Laatstgenoemde mocht voor het eerst in zijn voetbalcarriere de aanvoerdersband dragen. Een speciaal moment want als hij een ding niet kan is het wel coachen en een leider zijn. Dit geeft wel aan dat we de wedstrijd niet serieus namen. Waarom zouden we ook? We staan veilig en kunnen amper omhoog of omlaag op de ranglijst en om nou met negen man te voetballen is ook vervelend. Fantasieopstelling dus: 3-3-2 of 6-1-1 met Tim als doelman vanwege een blessure van Jeffrey. Jeffrey was al eerder in het seizoen trefzeker en kan snel sprinten dus hij mocht het in de spits proberen. Dus wat had de tegenstander bedacht: Wij gaan ook met negen man spelen om een sportief gebaar te geven. Natuurlijk dachten ze dat niet binnen elf minuten stond het 1-0 en na een helft was de ruststand 3-0. Met negen man zijn je opties om te passen en druk te zetten namelijk zo beperkt dat de tegenstander simpel kan verdedigen en met het hele elftal rustig kan doordribbelen en opbouwen.
Na rust trok Bertie de handschoenen aan. Hij pakte al wat hij kon en was enkele keren een sta-in-de-weg. De tank van ons negental raakte echter leeg en dan krijg je veel kansen tegen. Acht doelpunten moesten we nog slikken maar ja dat kan gebeuren zullen we maar zeggen. Den Dungen prikte toch knap een paar keer door de trage verdediging van Real Lunet. Guus kreeg één kans voor de keeper maar kon hem niet verzilveren. Wel gaf hij de assist op Sander die onze eer nog redde door de bal in het net te jagen. De wedstrijd duurde geen negentig minuten. Gelukkig maar want elke seconde was een hel. Alle dank voor de scheidsrechter die goed floot en vooral het besef had dat hij een wedstrijd leidde als arbitrage die nooit een wedstrijd zou worden. Het aantal thuisdoelpunten was het enige wat onzeker was. Dit jaar nog genieten van onze mooie sportclub en het team. Hopelijk volgende wedstrijd wel genoeg spelers van ons eigen team. Er kunnen weer vijf versterkingen meedoen maar het is toch fijner om met wat spelers van je eigen team af te sluiten. Maar zonder mij, ik heb een afspraak elders. Daarom bij deze veel succes volgende week tegen Wilhelmina. Sluit het seizoen dan mooi af zonder incidenten met provocerende opponenten, met een elftal en een leuke sfeer. Dat laatste zit wel goed.
Vriendelijke groeten en tot ziens,
Ciske


Programma

zo 26 mei 12.15u Den Dungen 9 - Wilhelmina 8

Uitslagen

zo 19 mei 10.00u Real Lunet 5 - Den Dungen 9 11 - 1
zo 12 mei 12.15u Den Dungen 9 - OSC'45 5 6 - 2
zo 5 mei 12.00u Essche Boys 4 - Den Dungen 9 1 - 1
wo 24 apr 20.00u Den Dungen 9 - SV BLC 3 4 - 2
do 18 apr 19.30u CHC 5 - Den Dungen 9 3 - 1

Stand

0519 Mannen Zondag reserve

Stand

Mannen beker reserve zondag poule


Trainingstijden

  • do 19.00-20.00 uur

Volgende wedstrijd

zondag 26 mei, 12.15u
Den Dungen 9 - Wilhelmina 8


Leiding

  • Hans van de Loo

Sponsor

HCR Boer Goossens