•

Den Dungen 1

zo 8 okt: S.C.I. 1 - Den Dungen 1 (2 - 1)

Voor SCI en Den Dungen is er in de vierde klasse E slechts sprake van één echte derby. Die speelde zich af op sportpark Heidelust in Sint-Michielsgestel. De thuisploeg won met 2-1.

Beide ploegen legden veel strijd aan de dag en maakten het elkaar in de duels dusdanig moeilijk dat het niet tot echt hoogstaand spel kon komen. Als er sprake is van opportunisme en er de nodige inzet gestreden wordt, blijft een wedstrijd vaak lang spannend. Maar als er wat minder subtiel gevoetbald wordt en spelers met elkaar iets steviger de duels aan gaan, leidt dat vaak ook tot meer fouten. Dat was in deze wedstrijd ook het geval. Daardoor ontstonden er aan beide kanten kansen. Na een half uur spelen wist SCI vanaf de rechterflank er eentje te benutten. Enigszins fortuinlijk, maar niet minder fraai liet Bastiaan Brinkman de bal in de bovenhoek verdwijnen: 1-0. De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, maar niet met vloeiende combinaties het doel van de tegenstander wisten te bestoken. Halverwege de tweede helft profiteerde Arthur Bot van een misgreep aan Dungense zijde en verdubbelde de score: 2-0. Dan Dungen putte daarna nog hoop uit de aansluitingstreffer van Herbert Maas: 2-1. Het slotoffensief van de bezoekers levert wel nog een hachelijke situatie voor het SCI doel op, maar tot een gelijkspel komt het niet. SCI behaalt hiermee de eerste overwinning , terwijl Den Dungen in dit nieuwe seizoen nog wacht op de eerste punten.