•

Den Dungen 1

zo 26 nov: Den Dungen 1 - Theole 1 (2 - 3)

Den Dungen toonde veerkracht tegen het hooggeplaatste Theole door van 0-3 naar 2-3 terug te komen. Het leverde geen wedstrijdpunten op.
Binnen tien minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Eerst werd een corner door keeper André van Grinsven in het eigen doel gewerkt, terwijl de sluitpost even later kansloos was op een afstandsknal: 0-2. Omdat Theole toch wordt aangeslagen als een van de kanshebbers op een ereplaats werd even gevreesd voor een afstraffing. Die bleef uit en dat mag de verdienste van de Dungenaren genoemd worden. Men kampt het gehele seizoen al met tegenslag, maar de wijze waarop in de tweede helft tegenstand geboden werd aan de ploeg uit Tiel biedt perspectief.

Direct na rust liet Herbert Maas een kans op de aansluitingstreffer onbenut en loopt Theole luttele momenten later via een strafschop verder uit: 0-3. Daarna houden de bezoekers een licht veldoverwicht, maar Den Dungen toont karakter. Van achteruit blijft men verzorgd voetbal spelen en dat levert uiteindelijk resultaat op. Invaller Niek Minkels zorgt met een fraaie treffer voor 1-3 en Dave de Veer schiet een toegekende penalty feilloos binnen: 2-3. Het was te laat om er nog een gelijkspel uit te halen.

Het was een wedstrijd waarin twee ploegen wilden voetballen. Er heerste sportiviteit en er was geen gezeur en gemopper in en buiten het veld. Complimenten waren er dan ook van de scheidsrechter aan het adres van spelers en begeleiders. Ook dat mag wel eens benoemd worden!