•

Den Dungen 1

zo 18 mrt: Den Dungen 1 - Teisterbanders 1 (3 - 1)

Den Dungen is zich bewust van de opdracht positieve resultaten te boeken om uit de gevarenzone weg te blijven. In de thuiswedstrijd tegen Teisterbanders werd aan de verwachtingen voldaan: 3-1.

Al binnen enkele minuten na de aftrap kregen beide ploegen een kans om de score te openen. Het bleef vooralsnog 0-0, hetgeen echter geen weergave was van de krachtsverhoudingen in de eerste helft. Den Dungen nam na de openingsfase namelijk het initiatief en verdiende een voorsprong toen Youri van Grinsven na twintig minuten alleen op de keeper afging. Direct gescoord werd er niet, maar uit de rebound wist Jawid Barez via een been van een verdediger toch voor 1-0 te zorgen. Het Dungense middenveld heeft het heft in handen waardoor de bezoekers uit Kerk-Avezaath worden teruggedrongen. Na ruim een half uur komt Jens van Grinsven vanaf links goed door. Met zijn voorzet weet de verdediging geen raad waarna Herbert Maas slordig ingrijpen afstraft en de voorsprong kan vergroten tot 2-0.

Na rust heeft Teisterbanders, gesteund door de noordoostenwind, een veldoverwicht. Echt overtuigen kan de ploeg niet. Den Dungen komt weliswaar halverwege de tweede helft goed weg omdat de lat hulp biedt. Maar kort daarna valt de definitieve beslissing als de sterk spelende Youri van Grinsven uit een vrije trap Loek van Grinsven in staat stelt doeltreffend uit te halen: 3-0. Zo’n tien minuten voor tijd weet Teisterbanders de eretreffer te maken. Den Dungen is echter de ploeg die aanspraak mag maken op de overwinning. Met de 3-1 zege worden door de mannen van trainer Ben Hoek belangrijke punten behaald.