•

Den Dungen 1

zo 6 mei: Den Dungen 1 - S.C.I. 1 (0 - 2)

Voor SCI en Den Dungen is er in de vierde klasse E slechts sprake van één echte derby. Het was meteen de laatste. SCI gaat op in SCG’18. De Gestelnaren sloten wel succesvol af: 0-2.

Van een echte derbystrijd was binnen de lijnen geen sprake. Daarbuiten wel, want de supporters genoten volop van de zon en het gezellige terras, maar de hoofdrolspelers kwamen niet tot grote daden. Voor rust was de houding van beide ploegen aftastend en behoudend. Den Dungen was dicht bij een treffer toen Herbert Maas de paal raakte en SCI had via Thomas Kerkvliet een kans. Maar zijn schotpoging werd verijdeld door Friso de Kroon. Dat was op slag van rust. Even later maakte de Dungense keeper geen deel meer uit van zijn team. De doorgebroken Boyd van Dijk was namelijk onreglementair gevloerd. Rood voor de keeper en een penalty voor SCI. Marco Hommeles benutte de strafschop onberispelijk: 0-1.

Na rust was er voor Den Dungen met tien man al helemaal geen beginnen meer aan. SCI vertrouwde op de aanwezige ervaring en dicteerde het spel. Door de numerieke meerderheid werd het heft in handen genomen, maar veel kansen kwamen er niet. Thuisclub Den Dungen moest genoegen nemen met een bijrol. Sporadisch nog kwam men in aanvallend opzicht in beeld. Zonder over zich heen te laten lopen, moest toch nog een tegengoal geïncasseerd worden. Geheel volgens de verhoudingen schoot Arthur Bot zijn ploeg naar 0-2. DenDungen – SCI gaat met die stand de boeken in!