•

Den Dungen 1

zo 20 mei: Den Dungen 1 - RKTVC 1 (5 - 1)

In de strijd om de derde periodetitel deed Den Dungen wat het moest doen. Het bezoekende RKTVC uit Tiel werd vrij gemakkelijk aan de kant gezet: 5-1.
Door een verdedigingsfout keek Den Dungen al vrij snel tegen een achterstand aan. RKTVC was echter niet bij machte om vervolgens grip op de wedstrijd te krijgen. Het was eerder andersom. Den Dungen nam het heft in handen en trok richting het doel van RKTVC. Dat leidde in eerste instantie slechts tot kleine mogelijkheden, maar op slag van rust viel de verdiende gelijkmaker. Vanaf rechts zette Rens Broeren perfect voor, waarna de afscheid nemende Herbert Maas met een goed geplaatste kopbal kon scoren: 1-1.

Ook in de tweede helft dicteerde Den Dungen het spel en geheel volgens de verwachtingen werd de score al snel uitgebreid. Loek van Grinsven ging fraai door en zorgde voor 2-1. RKTVC sputterde nog wel even tegen, maar in het laatste kwartier nam Den Dungen dan toch definitief afstand. Van achteruit werd Loek van Grinsven aangespeeld. Hij had vrij baan en kon alleen op de keeper afstevenen om die vervolgens kansloos te laten: 3-1. In de slotminuten vielen er nog twee doelpunten. Reinier Groenendaal tekende voor de 4-1, waarna opnieuw Loek van Grinsven voor het slotakkoord zorgde: 5-1.
Hoewel Den Dungen de zaak niet meer in eigen hand heeft, doet men nog steeds mee om de derde periodetitel. In de laatste wedstrijd (zondag 27 mei uit naar Alem) is winst dan wel geboden.